En floskelgenerator in action

Kära Folk,

Ingångsvärdet inför det nya året är att landet står inför många spännande utmaningar – stora som små. En del är ÄNNU mer spännande än andra.

lofven

Murar ska rivas och trösklar ska sänkas, samtidigt som det måste vara ordning och reda (inte bara i finanserna) och högt till tak. Det är en grannlaga balansgång, men jag känner djup tillförsikt om att vi tillsammans kan sätta ner foten och nå dit.

Det var det första. Det andra är att vi som tack för visat förtroende kommer att tillsätta en utredning som utvärderar behovet av en nationell samordnare efter valet tjugo-tjugotvå och om huruvida hens analyser bör komma att implementeras i vårt redan nu så öppna samhälle. Det var det andra.

Vi ser fram emot ännu ett år där var och en har rätt att definiera sin identitet och där vi tillåts att välja könstillhörighet, ålder och födelsedag efter tycke och smak och dagsform. Men vi ska även kräva rätten att aldrig någonsin behöva utsättas för kränkande beteenden, blickar eller tillmälen. Inte heller i form av tecknade seriefigurer eller namn på glassar.

Rätten att slippa känna sig kränkt är en universell mänsklig rättighet som vi aldrig kommer att tumma på.

Kränkt

Samhällsbygget är den grund på vilken alla svenskar och ”svenskar” vilar. Ni ska känna trygghet i att inte en endaste potentiell skattekrona någonsin får tillåtas slinka emellan maskorna i vårt finmaskiga nationstäckande nät. Vartenda korvöre som fiskas upp ur de grumliga vattnen ska hamna i statskassan och malas omkring i de byråkratiska kvarnarna inför budgetpropositionen tjugo-arton.

skatter

Det måste vara ordning och reda i rikets finanser – på den punkten kommer vi aldrig att kompromissa. Låt oss gemensamt fylla de tomma ladorna!

Tom lada.jpg

En ytterligare utmaning är vår outtröttliga kamp för att implementera och cementera värdegrunden och dissikera det stöveltramp som sticker upp sitt fula tryne närhelst det är som mest ovälkommet.

Med kraft ska vi därför attackera de odemokratiska element som med ordet som vapen försöker underminera vårt öppna samhälle underifrån och i offentlighetens ljus uttrycker kontroversiella synpunkter och nedtystade sanningar i form av falska nyheter.

fascister

Därför öronmärker vi ett hemligt antal miljoner för att bestrida Fake News och osolidariska Sverigebilder. Som ni vet håller vi även på att implementera en Sanningskommission under kulturministerns fana. För i det här landet Sverige, här ska vi tala Sanning. Här kallar vi en spade för en spade och en dammsugare för en dammsugare.

dammsugare

Så här ser alltså en dammsugare ut i Löfvens Sverige.

Vi svenskar är vana vid att hålla ihop som en man – förlåt, jag menar förstås en icke-binär hen – och därför vet jag att vi ska lyckas. Sida vid sida, enade vi stå.

SvenskSvensk buss

Moder Jord måste behandlas med största respekt och ömhet. Därför öronmärker vi från och med tjugo-arton arton miljoner som ska spenderas på fossilfri konsekvensanalys av veganodlad, ekologisk halalkorv i syfte att sänka koldioxidutsläppen i Barents hav med 20-30 % från och med tjugo-trettio.

Målsättningen är att införa en strikt nolltolerans av atmosfäriska fenomen i god tid inför partiledardebatterna tjugo-tjugosju.

Låt mig vara extra tydlig på den punkten: vi kommer aldrig att ge avkall på vårt krav att klimatkompensera väderleksrapporterna. Eventuellt med hjälp av grön skatteväxling, men nu ska jag inte gå händelserna i förväg.

Väderkarta

I detta syfte har vi nämligen gett Sveriges kommuner och landsting i uppdrag att utse arbetsgrupper med nationella samordnare som väntas sammanställa en översyn av behovet av en mer djupgående utredning, eventuellt med tillhörande grön skatteväxling. De väntas komma med sitt betänkande lagom till årsskiftet tjugo-nitton-tjugo-tjugo.

(Sa jag förresten att det måste vara ordning och reda? Bara i finanserna eller på ett mer övergripande plan?)

Med anledning av att många döda försöker fly över Medelhavet vill jag avslutningsvis vara extra mycket tydlig på följande punkt.

båt

Mot bakgrund av detta oacceptabla faktum ska vi riva alla gränser och passkontroller för syrierna och de traumatiserade afghanska baaarnen som hals över huvud (de är ju faktiskt bara baaarn) flytt undan krigets helveten och motta dem med öppna armar och ett adekvat omhändertagande. Vi ska se till att de snabbt kommer i arbete (helst redan i går) och kan dra sitt strå till stacken här i Sverige.

Som bekant skriker industrin och äldrevården efter folk och 1940-talisterna lär väl någon gång gå i pension – jag misstänker att en och redan har smitit iväg (landsförrädare där!). Mer än någonsin tidigare i modern historisk tid behöver vi därför detta tillskott av högutbildade och pensionsräddande kulturberikare, som samtidigt kan ge en välkommen vitamininjektion till Sveriges stolta paradgren i vår egenskap av framstående raketforskningsnisch.

flyktingar i rad.jpg

Vi oljar de sänkta trösklarna till svensk arbetsmarknad för att underlätta instegsjobb, kunna lägga in en ännu högre växel än tidigare samt accelerera snabbspåret i en riktad gräddfil. För detta ändamål öronmärker vi ytterligare sju miljoner inför nästa valrörelse. Dessa ska krona för krona spenderas på valideringar och riktade matchningar i Arbetsförmedlingens regi.

Med hjälp av valideringar ska vi täcka upp hålen på arbetsmarknaden tills valideringskvoten är fylld, för att därefter täcka upp med kvoteringar tills full sysselsättning har uppnåtts. Men nu talar vi mellan tummen och pekfingret om tjugotjugosju, tjugoåtta någonting. Det alliansen rev ner, det kommer det ta tid att återställa. Rom byggdes för övrigt inte heller på en dag! Just saying 😀

Kan det sägas tydligare än så här: Låt kompetensregnet falla, riv alla paraplyer och sug i er dropparna med vällust!

paraplyer

Jag vill redan nu tacka för det förnyade förtroende som ni kommer att visa mig tjugo-arton. Våra målmedvetna ansträngningar har sedan länge börjat bära frukt, och det som vi sått, det får vi ock skörda. Jag känner mig därför stärkt att fortsätta i samma hjulspår som dem från vilken vår gemensamma färd tog sina första trevande steg.

Med handlingskraft och solidaritet i globalistisk ådra ska vi som lök på laxen fortsätta vår målmedvetna klättring uppåt. Kom ihåg att The Sky Is The Limit and keep acting accordingly. Samtidigt kan jag ju passa på tillfället att peka med hela handen och önska er en God Jul och ett riktigt Gott Nytt År.

Eder

Landsfader

Sossebild 1

(När strålkastarna har släckts:

Att vi har varit naiva? Det var då ett j-a tjatande! Det har jag ju redan erkänt en gång, det måste räcka. Det gällde både framåt och bakåt i tiden, ska det vara så svårt att förstå?

Men vi borde kanske ha fokuserat mer på samhällsbygget. Alltid bra att ha som ingångsvärde. Att vi har skalat upp från social ingenjörskonst till social högskole-ingenjörskonst, det måste vi lyfta fram tydligare. (Som en liten julklapp under valrörelsen 2018 ska jag lyfta fram att social civilingenjörskonst numera står överst på agendan, tillsammans med vårdskolaomsorg. Det borde väl kunna rendera en hedersdoktorshatt i teknologi på Södertörns högskola – även åt en CIS-man som jag!?)

Vi måste vara tydligare med att vi bygger samhällsbygget. Det blir konkret för vanliga människor. Det är sosserier och grå betong. Det är fackföreningspampar, miljonprogram och tung, energikrävande industri. Det är partiets själ och hjärta. Det är pungkulor. Blanda in kulturpolitik och sådan där … identitetspolitisk smörja!

Glömde jag att nämna Miljöpartiet? Dem har jag förträngt.

Röran

… och rikspolischefen är rikspolischef, punkt. Kom inte och anklaga mig för att vara otydlig fler gånger.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s