En floskelgenerator in action

Kära Folk,

Ingångsvärdet inför det nya året är att landet står inför många spännande utmaningar – stora som små. En del är ÄNNU mer spännande än andra.

lofven

Murar ska rivas och trösklar ska sänkas, samtidigt som det måste vara ordning och reda (inte bara i finanserna) och högt till tak. Det är en grannlaga balansgång, men jag känner djup tillförsikt om att vi har tillräckligt mycket kött på benen för att gemensamt sätta ner foten och nå dit.

Det var det första. Det andra är att vi som tack för visat förtroende kommer att tillsätta en utredning som utvärderar behovet av en nationell samordnare efter valet tjugo-tjugotvå och om huruvida hens analyser bör komma att implementeras i vårt redan nu så öppna samhälle. Det var det andra.

Vi ser fram emot ännu ett år där var och en har rätt att definiera sin identitet och där vi tillåts att välja könstillhörighet, ålder och födelsedag efter tycke och smak och dagsform. Men vi ska även kräva rätten att aldrig någonsin behöva utsättas för kränkande beteenden, blickar eller tillmälen. Inte heller i form av tecknade seriefigurer eller namn på glassar.

Rätten att slippa känna sig kränkt är en universell mänsklig rättighet som vi aldrig kommer att tumma på.

Kränkt

Inför 2018 har jag glädjen att flagga för vår kommande samtyckeslag. Principen är enkel. Allt sex som inte är helt oacceptabelt är tillåtet och frivilligt, givetvis under förutsättning att erforderligt samtycke först har inhämtats. I detta syfte implementerar vi en ny myndighet, ”Statliga byrån för  sexuell tillståndsinhämtning”, som kommer att utlokaliseras till Njutånger i Medelpad. Vad gör inte vi socialdemokrater för att hela landet ska leva? Nej, bättre än så! För att hela landsbygden ska leva! Här räknar vi med att anställa en stor kader av lojala tjänstemän som ska göra sitt yttersta för att effektivisera processen och omintetgöra flaskhalsar vid tillståndsfördelningen. Dessutom sänker vi arbetslöshetssiffrorna, som vore det två flugor i en smäll. Sådana win-win-lösningar är som mumma för en gammal gråsosse som mig 😀

Jag är också glad att meddela att alla afghanska barn som dömts till utvisning men som eventuellt har uppnått gymnasieålder ska erbjudas att söka till och avsluta sina studier här. (Å andra sidan hoppas jag hinna utvisa de flesta, gärna alla, innan lagen kan implementeras. Annars kommer jag att bara att bli anklagad för att inte följa asylprocessens regler och för att ”ställa grupper mot varandra”. Vet inte vad som skulle vara värst? Dessutom stör jag mig på deras frisyrer. Vete f-n om inte deras frisyrer är det värsta av allt?)

Samhällsbygget är den grund på vilken alla svenskar och ”svenskar” vilar. Ni ska känna trygghet i att inte en endaste potentiell skattekrona någonsin får tillåtas slinka emellan maskorna i vårt finmaskiga nationstäckande nät. Vartenda korvöre som fiskas upp ur de grumliga vattnen ska hamna i statskassan och malas omkring i de byråkratiska kvarnarna inför budgetpropositionen tjugo-arton.

skatter

Det måste vara ordning och reda i rikets finanser – på den punkten kommer vi aldrig att kompromissa. Låt oss gemensamt fylla de tomma ladorna!

Tom lada.jpg

En ytterligare utmaning är vår outtröttliga kamp för att implementera och cementera värdegrunden och dissikera det stöveltramp som sticker upp sitt fula tryne närhelst det är som mest ovälkommet.

Med kraft ska vi därför attackera de odemokratiska element som med ordet som vapen försöker underminera vårt öppna samhälle underifrån. De som i offentlighetens ljus uttrycker kontroversiella synpunkter och nedtystade sanningar i form av falska nyheter.

fascister

Därför öronmärker vi ett hemligt antal miljoner för att bestrida Fake News och osolidariska Sverigebilder. Som ni vet håller vi även på att implementera en Sanningskommission under kulturministerns fana. För i det här landet Sverige, här ska vi tala Sanning.

Vi svenskar är vana vid att hålla ihop som en man – förlåt, jag menar förstås en icke-binär hen – och därför vet jag att vi ska lyckas. Sida vid sida, enade vi stå.

SvenskSvensk buss

Moder Jord måste behandlas med största respekt och ömhet. Därför öronmärker vi från och med tjugo-arton arton miljoner som ska spenderas på fossilfri konsekvensanalys av veganodlad, ekologisk halalkorv i syfte att sänka koldioxidutsläppen i Barents hav med 20-30 % från och med tjugo-trettio.

Målsättningen är att införa en strikt nolltolerans av atmosfäriska fenomen i god tid inför partiledardebatterna tjugo-tjugosju.

Låt mig vara extra tydlig på den punkten: vi kommer aldrig att ge avkall på vårt krav att klimatkompensera väderleksrapporterna. Eventuellt med hjälp av grön skatteväxling, men jag kan inte utlova något definitivt besked innan vi har tillsatt en ny utredning.

Väderkarta

I detta syfte har vi nämligen gett Sveriges kommuner och landsting i uppdrag att utse arbetsgrupper med nationella samordnare som väntas sammanställa en översyn av behovet av en mer djupgående utredning. De väntas komma med sitt betänkande lagom till årsskiftet tjugo-nitton-tjugo-tjugo.

(Sa jag förresten att det måste vara ordning och reda? Bara i finanserna eller på ett mer övergripande plan?)

Med anledning av att många döda försöker fly över Medelhavet vill jag avslutningsvis vara extra mycket tydlig på följande punkt.

båt

Mot bakgrund av detta oacceptabla faktum ska vi riva alla gränser och passkontroller och murar och f-n och hans mormor för alla som hals över huvud flytt undan krigets helveten med Kalashnikovs och osäkrade handgranater riktade mot sina vettskrämda kroppar. Vi ska motta dem med öppna armar och ett adekvat omhändertagande. Vi ska se till att de snabbt kommer i arbete (helst redan i går) och kan dra sitt strå till stacken här i Sverige.

Som bekant skriker industrin och äldrevården efter folk och 1940-talisterna lär väl någon gång gå i pension – jag misstänker att en och redan har smitit iväg (landsförrädare där!). Mer än någonsin tidigare i modern historisk tid behöver vi därför detta tillskott av högutbildade och pensionsräddande kulturberikare. Samtidigt kan de ge en välkommen vitamininjektion till Sveriges stolta paradgren i vår egenskap av framstående raketforskningsnisch.

flyktingar i rad.jpg

Vi oljar de sänkta trösklarna till svensk arbetsmarknad för att underlätta instegsjobb, kunna lägga in en ännu högre växel än tidigare samt accelerera snabbspåret i en nischad gräddfil. För detta ändamål öronmärker vi ytterligare sju miljoner inför nästa valrörelse. Dessa ska krona för krona spenderas på valideringar och riktade matchningar i Arbetsförmedlingens regi.

Med hjälp av valideringar ska vi täcka upp hålen på arbetsmarknaden tills valideringskvoten är fylld, för att därefter täcka upp med kvoteringar tills full sysselsättning har uppnåtts. Men nu talar vi mellan tummen och pekfingret om tjugotjugosju, tjugoåtta någonting. Det alliansen rev ner, det kommer det ta tid att återställa. Rom byggdes för övrigt inte heller på en dag!

Kan det sägas tydligare än så här: Låt kompetensregnet falla, riv alla paraplyer och sug i er dropparna med vällust!

paraplyer

Jag vill redan nu tacka för det förnyade förtroende som ni kommer att visa mig tjugo-arton. Våra målmedvetna ansträngningar har sedan länge börjat bära frukt. Det som vi har sått, det får vi ock skörda. Jag känner mig därför stärkt att fortsätta i samma hjulspår som dem från vilken vår gemensamma färd tog sina första trevande steg.

Med handlingskraft och solidaritet i globalistisk ådra ska vi fortsätta vår målmedvetna klättring uppåt. Kom ihåg att The Sky Is The Limit . Samtidigt kan jag ju passa på tillfället att peka med hela handen och önska er en God Jul och ett riktigt Gott Nytt År.

Eder

Landsfader

Sossebild 1

(När strålkastarna har släckts:

Att vi har varit naiva? Det var då ett djefla tjatande! Det har jag ju redan erkänt en gång, det måste räcka. Det gällde både framåt och bakåt i tiden, ska det vara så svårt att förstå?

Men vi borde kanske ha fokuserat mer på samhällsbygget. Alltid bra att ha som ingångsvärde. Att vi har skalat upp från social ingenjörskonst till social högskole-ingenjörskonst, det måste vi lyfta fram tydligare. (Som en liten julklapp under valrörelsen ska jag lyfta fram att social civilingenjörskonst numera står överst på agendan, tillsammans med vårdskolaomsorg. Det borde väl kunna rendera en hedersdoktorshatt i teknologi på Södertörns högskola – även åt en CIS-man som jag!?)

Vi måste vara tydligare med att vi bygger samhällsbygget. Det blir konkret för vanliga människor. Det är sosserier och grå betong. Det är fackföreningspampar, miljonprogram och tung, energikrävande industri. Det är satsning på kärnkraft som skulle göra vår industri mer konkurrenskraftig, ge mängder av hederliga jobb åt svensk arbetarklass. Det är partiets själ och hjärta. Det är pungkulor. Blanda in kulturpolitik och sådan där … identitetspolitisk smörja!

Glömde jag att nämna Miljöpartiet? Dem har jag förträngt.

Röran

… och rikspolischefen är rikspolischef, punkt. Kom inte och anklaga mig för att vara otydlig fler gånger.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s