”Ingen människa är illegal”

När ID-kontroller infördes på Kastrup för resenärer till Sverige förra året var det många som började böla över det ”rasistiska” tilltaget.

http://www.sydsvenskan.se/2015-02-02/polisen-rasar-mot-kryphal-vid-gransen

Gränspolisen anklagar Migrationsverket för att släppa in kriminella, trots att de är spärrade i Schengen och i vissa fall bedöms som farliga.

– Det är en trojansk häst, säger Leif Fransson, chef på gränspolisen.

I ett fall har den sökande använt tio olika alias. Flera är spärrade i mer än ett EU-land. Den sortens indikationer borde föranleda vidare utredning innan en spärrlistad person släpps, anser gränspoliser tidningen talat med. Under 2014 sökte 33 spärrade personer asyl. Två togs i förvar.

Gränspolisen anklagar Migrationsverket för att släppa kriminella som är spärrade i SIS. Nu slår Migrationsverket tillbaka, och kallar gränspolisen till ett krismöte.

http://www.hd.se/2015-02-02/migrationsverket-slar-tillbaka

Om Migrationsverkets motkritik säger Leif Fransson:
– Det är nästan ännu värre att de inte själva verkar förstå problemet.

Om man lever på mantran som ”allas lika värde” eller ”man kan inte ställa grupper mot varandra” är det kanske bara logiskt om man bryter ut i hejdlös gråt.

Och om man vidhåller att ”ingen människa är illegal”, då får man acceptera vad det kan leda till.

Att folk som begått exempelvis folkmord med öppen famn välkomnas in i landet, får SFI-undervisning, sjuk- och tandvård, hjälp till lägenhet, permanent uppehållstillstånd, barnbidrag med flerbarnstillägg, medborgarskap, allehanda bidrag …

Fällande dom i Rwandamålet [2013-06-20] Stockholms tingsrätt Stockholms tingsrätt har idag dömt en 54-årig svensk medborgare för folkmord och grovt folkrättsbrott innefattande mord, försök till mord, anstiftan av mord samt människorov i Rwanda. Det rör sig om medverkan i ett stort antal massakrer i prefekturen Kibuye i västra Rwanda under folkmordet 1994. Den åtalade har haft en informell roll som ledare och har även själv skjutit mot folkmassor med ett automatvapen. Brottsligheten är synnerligen allvarlig. Straffet har bestämts till fängelse på livstid.

http://www.expressen.se/nyheter/claver-berinkindi-far-livstids-fangelse/

På måndagen fick fembarnspappan Claver Berinkindi, 61 – skriven i Eskilstuna – sin dom för sin delaktighet i massakrerna och folkmordet i Rwanda 1994:

Livstids fängelse.

(…) Claver Berinkindi är skyldig till de kanske grövsta brott som prövats i svensk domstol.

Den numera svenske, ursprungligen rwandiske, medborgaren ska ha lett folkhopar som klubbade, högg och sköt ihjäl tusentals män, kvinnor och barn i prefekturen Butare i södra Rwanda.

15 brottsoffer i Rwanda har tillerkänts skadestånd i anledning av de brott de utsatts för. Det är första gången en svensk domstol utdömer skadestånd till offer för folkmordshandlingar, skriver tingsrätten.

Det sistnämnda är ganska intressant. Att han begick brotten under ett annat lands nationalitet och på en annan kontinent spelar tydligen ingen roll – det är likt förbaskat vi svenskar som ska hala upp plånboken och med våra skattepengar försöka släta över vår ”landsmans” illdåd.

Det verkar som om man inte ens behöver åka T-bana i Stockholm för att bli svensk – man kan tydligen bli det även retroaktivt :O

I somras avgjordes målet mot den 54-årige svensken Stanislas Mbaneande, som ska ha varit en lokal ledare för mördargäng i västra Rwanda (…)
Enligt folkbokföringen är mannen född i Rwanda.

https://unvis.it/expressen.se/nyheter/man-i-mellansverige-gripen-for-folkmord

I mitten på 2000-talet uppskattade polisen att omkring 1500 krigsförbrytare levde i högönsklig välmåga i Sverige. Rapporten ledde till berättigad internationell kritik mot den svenska regeringen.

Men det har blivit bättre. Rikskriminalen har inrättat en krigsbrottskommission, vars arbete hittills har lett till tre fällande domar för folkrättsbrott.

Det är glädjande att Sverige till slut började ta sitt självklara ansvar för att ställa världens grövsta förbrytare till ansvar för sina illgärningar.

Utsökt var ordet, 1500 massmördare, ett stort mörkertal, 3 fällande domar. Och det kallas att ställa skyldiga inför rätta.

http://www.expressen.se/nyheter/46-arig-man-atalas-for-grovt-folkrattsbrott/

Jihadist fick stanna i Sverige som ”flykting” – åtalas nu för blodigt dödande

Haisam Omar Sakhanh, 46, asylsökande syrier bosatt i Karlskoga, åtalades på torsdagen för grovt folkrättsbrott.

Mannen, som stridit på rebellsidan i det syriska inbördeskriget, misstänks ha deltagit i mordet på sju bakbundna män.

I bevisningen mot mannen ingår omkring tio filmer.

Krigsbrott.jpg

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6640533

Kvalitén i Migrationsverkets asylutredningar brister. Ett område som brister är hur man utreder om personer begått krigsbrott eller andra brott mot mänskligheten. P1:s granskande program Kaliber har gått igenom Migrationsverkets egna kvalitetsrapporter som visar att relevanta frågor inte ställts under utredningsintervjuer.

Citat:
Migrationsverket har ett nära samarbete med Rikspolisstyrelsen och Säkerhetspolisen i frågor som rör misstänkta krigsförbrytare och terrorister.

Om det under handläggningen av ett ärende framkommer misstankar om att en person gjort sig skyldig till folkmord, brott mot mänskligheten eller krigsförbrytelser anmäls ärendet omedelbart till Rikspolisstyrelsens Krigsbrottskommission.

Det låter ju bra. Men på 8 år lyckades man bara gripa en person.

Citat:
Under de åtta åren har polisen utrett omkring 70 ärenden och det pågår 14 förundersökningar…Men först i går skedde det alltså ett gripande

http://www.dn.se/nyheter/sverige/tusen-krigsforbrytare-kan-finnas-i-sverige/

Det känns ändå bra att rättvisa skipas i åtminstone några fall.

Sedan tänker man på hur många miljoner kronor som ”kalaset” kostar. Inte minst med tanke på de årslånga fängelsevistelserna.

Det är pengar som annars kunde använts i svensk välfärd, för att rusta upp järnvägen, eller varför inte för att hjälpa folket i Rwanda att bygga upp sitt land.

Om man inte hade hade släppt in folk närmast vind för våg, som SVT:s Anders Holmberg kallade det för vid sin intervju med Alice Bah Kuhnke avseende IS-återvändare.

= = = =

Jag vet inte hur man ska få de bölande godhetsknarkarna att inse att det faktiskt medför stora risker att släppa in folk vind för våg. Det känns dessvärre hopplöst.

”Men varför tycker du att DU skulle ha större rätt att bo i det här landet än någon annan?”, åtföljt av en självgod snörpning med munnen.

Det som möjligen, möjligen kunde fungera vore att peka på risken för att Putin smyger in sina lakejer i ohelig allians med några Trump-supporters. Eller att Jimmie Åkesson säger att det är ”rasistiskt” att efterfråga ID-handlingar och pass.

Då kanske, kanske de skulle hålla med åtminstone lite. Men säker kan ingen vara.

Det där med vänster och logik hänger inte alltid ihop.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.