Nu riktar vi blickarna mot F!, del I

En fasansfull händelse med rasistiska förtecken som inträffade i Malmöstadsdelen Kroksbäck för några år sedan.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17436394.ab

En pappa misshandlades svårt av uppemot tio personer som försökte kasta ner honom från bro ner i biltrafiken. Även mannens 1,5-årige son slängdes i marken, enligt en polisanmälan.

Polisen ser händelsen som ett hatbrott.

Hotade att döda sonen

När pappan ifrågasatte den okända mannens beteende tar mannen tag i pojkens huvud och slänger honom till marken medan hela sällskapet ger sig på pappans hudfärg och etnicitet. Sedan började slagen.

Till en början närmast njöt medierna av att frossa i de skinnskalliga rasisterna som kommit körande med EPA-traktor från Sjöbo för att haila. När sanningen började uppdagas var det inte längre lika intressant att rapportera om fallet.
*

Ur åtalet…Abdullah Khodr har den 8 september 2013 vid gångbron över Hyllievångsvägen i Malmö, tillsammans och i samförstånd med andra gärningsmän, misshandlat Yusupha Sallah genom att tilldela honom upprepade slag och sparkar, samt genom att knäa honom mot överkroppen och mot huvudet. Vidare har man tillsammans lyft Yusupha Sallah över broräcket och när han lyckats hålla sig fast i räcket så har man försökt bända loss hans händer från räcket för att få honom att falla ner till marken. Man har slutligen kastat en cykel mot Yusupha Sallah. Misshandeln har, förutom smärta, medfört sårskador, svullnad och hudavskrapningar.

Brottet bör bedömas som grovt eftersom Abdullah Khodr tillsammans med andra gärningsmän befunnit sig i ett numerärt överläge och utövat upprepat och kraftigt våld mot Yusupha Sallah, bland annat mot hans oskyddade huvud och då Yusupha Sallah inte kunnat försvara sig. Vidare har man när Yusupha Sallah befunnit sig i en utsatt position utövat ytterligare våld mot honom. Man har sammantaget visat särskild hänsynslöshet eller råhet…

Den muntliga bevisningen åberopas till klargörande av omständigheterna i samband med händelsen och till styrkande av att Abdullah Khodr är en av gärningsmännen som tillsammans med flera andra gärningsmän utövat kraftigt våld mot Yusupha Sallah”

Fi-bild

F! har fått en ny partiledare, vid sidan om den strävsamma gamla yrkespolitikern Gudrun Schyman. Båda kämpar för fri invandring och mot rasism.

Den där ekvationen tycks inte alldeles enkel att lösa. Gamla förklaringsmodeller med ”vita, medelålders, heterosexuella män” funkar inte alltid – hur gärna man än skulle vilja det.

Om man i takt med invandringen släpper in allt fler hårdnackade rasister, och etniska grupper som är bittra fiender sedan flera generationer tillbaka, då lär det krävas många HBTQ-certifieringar och mansläger och dialogpoliser, som lämpligen finansieras med F!:s utlovade skattehöjningar för att få bukt med gamla ingrodda åsikter.

Vi får hoppas att det ger valuta för pengarna. Om inte, riskerar vi att tvingas leva i ett samhälle som blir sämre och otryggare för oss alla.

Fast den nya partiledaren, Victoria Kawesa, lär få se vad patriarkala och rasistiska strukturer kan innebära om deras politik skulle få genomslag. (Gud förbjude …)

Fi 3

https://www.svd.se/rasismen-vi-sallan-pratar-om

Rasismen vi sällan pratar om

Vi med invandrarbakgrund måste våga ta itu med rasismen mellan olika grupper. Det skriver debattören Damon Rasti, efter måndagens misshandel i Malmö.

Nyligen sprang jag på en barndomsbekant som bor kvar i den förort jag växte upp i och lämnade för snart tio år sen. Jag frågade honom hur det var i orten nuförtiden. Han beklagade sig över alla svarta som hade flyttat in. Helt öppet i tågvagnen. Hans egna ursprung? Mellanöstern. Hur kunde han ha glömt bort det motstånd vi själva fick utstå när vi var nyanlända i området? Blickarna, snacket, glåporden.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=109&artikel=5656985

För många är rasism och främlingsfientlighet en naturlig del av vardagen. Rasismen finns även mellan olika grupper av invandrare. Hamman Al Rabi och Nasteho Osman har upplevt det, eftersom de anses vara för svenska* (…)

(*är det sådant som kallas ”j-vla svenne” och ”svennehora”?)

– Rasism invandrare emellan är jättekonstigt. Att invandrare som inte är mörkhyade enas om att hata mörkhyade. De känner sig redan mindre värda än någon. Istället för att tänka på att alla är lika värda så går man på ”jag är bättre än dig i alla fall”, säger Nasteho Osman.

Avslutningsvis några kloka ord från bloggen feminism.nu

http://www.feminism.nu/feministisk-antirasism/

 Ett av de största problemen med Feministiskt initiativ är att dess politik skulle främja denna grogrund för rasism ytterligare, då det förespråkar fri bidragsförsörjd invandring. När allt fler ska dela på allt mindre resurser uppstår obönhörligen konflikter och motsättningar, och detta oavsett om samhället präglas av en vit västerländsk norm eller inte. Till detta kommer att den ensidiga problematiseringen av denna norm också osynliggör den mångfacetterade rasism som finns mellan olika invandrargrupper.
*

”Fi ska verka för att ingen ska dömas till utvisning.”

Några av dem som skulle gynnas av Fi:s politik är de sju afghanska män som under tolv timmar turades om att våldta en svensk kvinna på ett asylboende i Mariannelund 2011. Straffen som utmättes för vad som anses vara den grövsta våldtäkten i svensk rättshistoria bestod av några års fängelse samt utvisning i minst 15 år för sex av gärningsmännen. Om Fi hade fått bestämma skulle de inte bara ha erbjudits en mer angenäm fängelsesejour utan också en fortsatt vistelse i Sverige som fria män på skattebetalarnas bekostnad, i stället för utvisas till Afghanistan.

För en utomstående kan det tyckas märkligt att ett parti som går under feministisk flagg verkar för förbättrade villkor för grova brottslingar, vilka nästan alltid är män. I synnerhet när det gäller sexualbrott där offren nästan alltid är kvinnor och barn. Var är det annars så omhuldade könsmaktperspektivet när man behöver det som mest?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.