Välkommen till Rosengård, Schyffert!

http://www.expressen.se/kvallsposten/sonerna-mordades-pa-malmos-gator/

 

 En far tvingas betala den som han misstänker mördade hans son.

En mor lever nu sitt liv mellan hemmet och kyrkogården.

Tre unga mordoffer, som dött på Malmös gator. Tre olösta mord där ingen skyldig har dömts.

Kvällsposten har träffat förkrossade släktingar till tre mordoffer i Malmö. Släktingar som nu går samman för att åka till riksdagen – med akuta krav på regeringen.

*

Rosengård Ahmad

Diaa Noman vill berätta. Han tycker att folk måste få veta. Det är viktigt, säger han. Han vill ge staden och landet något tillbaka. Även om hans son rycktes bort ifrån honom.

Folk måste veta att de är i fara, upprepar han. Att det är så lätt att skaffa vapen och att tjäna knarkpengar och därför kommer fler drabbas av våldet.

”Lagarna är problemet”

Idag tror pappan att hemlandet Irak generellt är säkrare.

– Det är visserligen krig i stora områden där, men här pågår ett annat sorts krig, och ingen kan hjälpa dig (…)

– Lagarna är problemet. Bär man vapen bör man sitta tio år i fängelse. Det måste bli hårdare även för femton, sextonåringar som skjuter. Om man skjuter när man är femton år, vad gör man då när man är tjugo?

Tyvärr gick det inte så bra med det planerade mötet:

http://www.expressen.se/kvallsposten/mordoffrens-anhoriga-nobbade-av-ministrar/

Efter morden på ungdomarna Rami, Ardiwan och Ahmed i Malmö, var deras anhöriga i dag i riksdagen.

De var där för att kräva åtgärder och framföra vikten av att skjutningarna i Malmö hanteras akut – men det blev starka känslor.

Framför allt för att inga ministrar dök upp.

Rami Amins kusin, Rim, berättar också vad som hände när de kommit dit.

– Jag skulle kräva rättvisa för Rami, berätta om Ramis föräldrars förtvivlan och sorg. Och kräva att allt ska göras för att den person som mördat Rami ska bli gripen. Vi vill inte se ännu en mördare gå fri, skriver hon i ett känslosamt inlägg, som fortsätter:

– Istället blev vi samlade i en seminarielokal tillsammans med människor utsatta för hedersvåld och människor som bor i utsatta områden. Inte en enda minister närvarade som vi hade blivit lovade. De har helt enkelt samlat alla problem som rör invandrare i en och samma klump.

Gripande intervjuer på TV med rädda människor som säger att de bara vill flytta ifrån sin förort, ofta Rosengård. Men det finns många andra områden som drabbats under senare tid – även i Malmös mer centrala stadsdelar.

170330 Skott mot radhus polisen utreder mordförsök Folksångsgatan
170330 Fynd av handgranat Södra Förstadsgatan
170330 En person skjuten på Rosengård Avliden
170329 Man skjuten på Lindeborg allvarligt skadad
170313 Man skjuten Heleneholm. Skadad
170311 Man skjuten Kantatgatan. Skadad
170304 Man skjuten i lgh på Kronetorpsgatan. Skadad.
170304 Man skjuten på Kronetorpsgatan. Skadad.
170302 Man skjuten i Fosie. Skadad.
170301 Skott avlossat i lgh vid rån. Bergsgatan. Ingen träffad.
170227 Mordförsök med handgranat. Lindängen. Man skadad.
170216 Man knivhuggen i benet vid butiksrån. Söderkulla
170212. Man skjuten med 3 skott i huvudet på Möllevångstorget. 23 år. Avliden.
170208 Skjutning på Roskildevägen. Man svårt skadad.
170204 Tre tonåringar beskjutna på Hermodsdal. Oklart om någon skadats.
170201 16-åring skjuten i benet. Inkom själv till sjukhuset.
170130 Skott mot lgh i Rosengård. Ingen skadad.
170130 Man skjuten i benet vid rån på Rosengård.
170129 Man 44 år knivhuggen till döds, Kristianstadsgatan.
170125 Skjutning på Nydala. Man skadad i benen. 20 år.
170121 Skjutning på Lindängen. 18-åring allvarligt skadad.
170113 Skjutning mot lgh på Professorsgatan. Ingen skadad.
170112 dödsskjutning av 16 åring på Rosengård
170112 död man hittad i lgh Eriksfältsgatan. Misstänkt mord. Ej skjutning.
170109 Skjutning mot hus på Videdal. Ingen skadad
170106 Man skjuten på Persborg
170104 Skott mot lägenhet i Holma. Ingen skadad
170103 Skott mot buss Lindängen. Ingen skadad
170103 Dödsskjutning på Hermodsdal
170102 Kvinna skjuten på Rosengård. Svårt skadad
170101 Man skjuten i benen av polisen.*

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6632031

Trygghetsmätning: Malmöbor känner sig otrygga

Det är givetvis nu Henrik Schyffert har ett fantastiskt tillfälle att stiga in som en trygg fadersgestalt på scenen.

Henrik Schyffert har en nämligen en krogshow som heter ”Var inte rädda”.

I en tid när allt fler gräver ner sig i skyttegravar och desperat håller fast vid sina åsikter, vill Henrik Schyffert bryta dödläget genom att åtminstone försöka rannsaka sig själv.

”Jag får ofta mail från arga sverigedemokrater som tycker att jag är dum. Och då tänkte jag att istället för att kalla dem idioter så ville jag lista ut varför de är så arga. Och då slog det mig då att det är konstigt för vi har aldrig haft det bättre i Sverige än vad vi har det idag. Vi har aldrig varit rikare, vi har aldrig varit mättare, vi har aldrig varit säkrare och då är det konstigt att vi samtidigt är jätterädda.

Det intressanta är att all fakta man slänger på dom, det fäster inte. Jag är flygrädd till exempel. Jag googlade det där. Flyger jag Stockholm – New York är det 5,7 miljoners chans att det ska vara en olycka. Jag ska flyga den där sträckan varje dag i över 14 000 år för att jag ska vara med om en olycka. Men den här faktan fäster inte på mig, för jag rädd på riktigt. Så jag är samma som dom.”

Det finns en Yalla-trappan i Rosengård. Varför åker inte Schyffert dit och håller en gratisföreställning?

Som ett litet välkomstanförande kan han informera om att Sverige aldrig har varit tryggare. Att deras oro därför till stora delar är obefogad och destruktiv, sannolikt ett resultat av skrämselpropaganda från högerpopulistiska krafter. Det faktum att dessa människor haft oturen att hamna i landets epicentrum för Sverigedemokrater har förstås bara tillfört ännu mer bränsle till rädslan. Med jämna mellanrum sticker han med myndig stämma in mantrat ”Sverige har aldrig varit tryggare”.

Nu har han verkligen en chans att göra sig populär utanför de breda lagren av svensk, rättänkande medelklass. Men framför allt, dämpa oron och rädslan som sprider sig i förorterna.

Rosengård ljus

Efter det misslyckade besöket i Stockholm i tisdags har det grymma våldet fortsatt. I torsdags mördades den 23-årige man som fotograferade liket efter Ahmed Obaid (den 15-årige gymnasieeleven som sköts ihjäl i januari på Rosengård) och därefter lade upp fotona på sociala medier.

Rosengård 4
http://www.aftonbladet.se/nyheter/krim/a/2aWnx/bevittnade-mordet-pa-ahmed-16-skots-ihjal-i-gar

”Mannen, som inte ville uppge sitt namn, berättade att han också visste vem som var skyldig till mordet.

– Jag kan inte gola, berättade han.

Han sa att han fruktade för sin egen säkerhet, och att han därför inte vågade gå till polisen, eller berätta något om mordet eller gärningsmännen för Aftonbladets reporter.

– Självklart vill jag att dom ska fast, men dom är riktigt farliga. De vet allt om mig, den risken kan jag bara ta om jag får massor med pengar och drar utomlands. Det är inte värt att riskera mitt liv, skrev han i det sista mejlet till Aftonbladet.”

*

Den 2 mars, alltså för tre veckor sedan, registrerades den nu mördade 23-åringen i folkbokföringen som ”utvandrad eller överförd till obefintlighetsregister” [Op.cit.].

http://www.sydsvenskan.se/2017-03-31/vittne-mordarna-kom-tillbaka-igen-och-skot-fler-skott

De öppnade först eld med ett vanligt vapen, en pistol, och sedan med en Skorpion. En sån där liten, säger Mustafa och syftar på ett tjeckiskt automatvapen som avlossar runt 14 skott i sekunden.
Mustafa beskriver målinriktade mördare: De sköt, avvaktade kort och återvände. Och sköt igen. När de hade lämnat platsen på mopeden tog han sig fram till kroppen.

Rosengård 5

Allt detta har stått att läsa i ”vanliga” medier – inget Avpixlat eller Fria Tider här, inte. (Uttalandet om hans krogshow är hämtat från intervju med Skavlan i SVT.)

Det tycks inte spela någon roll för Schyfferts anhängare. De applåderar och sväljer okritiskt hans vilseledande dumheter på ett sätt som ibland får åtminstone mig att nästan associera till sektbeteende.

De tycker inte alls att de är problematiskt att jämföra äpplen och päron genom att jämföra världens säkraste transportmedel med en allt mer brutal våldsutveckling som fått inrikesminister Ygeman att mer än en gång ta ett tidigt morgonflyg till Malmö och lägga sitt bekymrade ansikte i djupa veck.

De läser och hör gång på gång om brottsligheten och hånar ändå oss som är oroliga. Eftersom Sverige ”ju” aldrig har varit säkrare än nu. För det har de minsann läst på Facebook!

Herr Schyfferts självuttalade öppna socialism och ”antifascism” och ”antirasism” delas, av den stora majoriteten av den svenska journalistkåren. Somt av hans eget tankegods, är vagt socialistiskt. Annat är uttalat kommunistiskt och ibland med ett ohöljt förakt, ifrån vänster, emot parlamentarism och demokrati. Det går fortfarande hem.

*
Till hans sorgligt överskattade shower, så betalar i storstäderna många av medelklassens bostadsrättsinnehavare, i 30-nånting / 40-nånting / medelåldern glatt, de begärda överpriserna på biljetter. De utgör hans återkommande publik, som delar hans hat emot SD, hans hat emot påstådda ”rasister” och ett övergripande hat emot ”högern”. Tanterna och farbröderna utifrån Landet, som bussas till Henriks shower, är mindre ofta politiskt rättrådiga och förstår kanske inte allt som Henrik talar om, men han är ju en Kändis och det är ju roligt ändå komma till stan och så blir det till att gå på restaurang, efteråt.

*Det ironiska i sammanhanget är att flyktingar vid flera tillfällen visat stort missnöje med att inte få placeras i just Malmö, ett missnöje som ibland gett sig uttryck i hungerstrejker och andra manifestationer.

Samtidigt som de som verkligen bor här uttrycker sin rädsla över närmiljön och missnöje med trångboddhet, dålig arbetsmarknad och dito skolor osv.

Varför inte byta rakt av? Malung eller Myggträsk mot Kroksbäck i Malmö. Social ingenjörskonst är en gammal (S)vensk paradgren och effekten kan bli att alla är nöjda. Eller inte.

1 kommentar

 1. Henrik Schyffert är den ohumoristiska komikern, rent av dynga av hans okunniga intellekt att döma och hans val att utnyttja sin maktposition som offentlig person till att sprida subjektiva
  åsikter utan saklig grund (lögner) med en humoristisk twist som är att betrakta som direkt farligt för Sveriges framtid.
  Han är dumheten förkroppsligad likt en spegelbild av Sveriges ignorata majoritet och kommer i historieböckerna minnas som en symbol för just detta. Jokern.

  När han blivit kallad Clown för sitt agerande med dumdristiga uttalanden så erkänner han med stolthet att han är just en Clown. Haha hoho.

  Som komiker kommer man undan med allt. Säga vad man vill säga bara man gör det inom ramen för komik på accepterad plattform. Smygfilmer från blöta fester accepteras ej.

  Men om en politiker drar sig med fula skämt så blir det ramaskri även om
  Henrik Schyffert också skojjar politika skämt såsom att vålta Sverige Demokrater i Tv så skyddas han för att hans underliggande politiska åsikter råder i det etablisserade förvaltningarna i Sverige såsom ex SVT.

  Frågan är ju bara, varför står en Clown i t-shirt med texten Pk-Eliten skriven på bröstet och pratar politik och sprider bevisad desinformation i tv program på ett statligt finansierat företag när han är komiker? Eller genom andra mediaformat ex Facebook där han upplyser människor om att inte vara rädda.
  Rädda för vad då? Innan upplyste han ju människor att invandringen bara kostar några pizzor med tillbehör.

  Förvirringen är stor! Har komikern gått och fått messiaskomplex eller spelar han bara pajas?

  Eller kan det vara så att han genom sin sliskiga persona har en bakomliggande agenda och kör med detta two-face för att driva opinion för eller mot något?
  Med tanke på Sveriges rådande åsiktskorridor och senaste resultatet i Usa och efterföljande demonstrationer och debatter så kan man ju fråga sig själv om det faktiskt är demokrati de förespråkar när vinnarna inte accepteras utan smädas i så väl USA som Sverige.

  Money talks gör sig påmint…

  Tack för ordet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.