När folket förenades i sorg – i nästan två dygn

”Borgfred”, kallade Mats Knutson det på SVT.  Det låter artigt och civiliserat. Lite som ett Gentlemen’s Agreement.

Vad han syftade på, som jag förstod det, var att politikerna inte skulle försöka plocka billiga poänger på det fruktansvärda terrordådet i Stockholm den 7 april 2017. Inte vi ”vanliga” medborgare heller, förhoppningsvis. Slut på allt partipolitiskt käbbel och oenighet. I stället gräver vi ner stridsyxorna. Vi sörjer tillsammans över det som inte fick hända men ändå hände – trots varningssignaler.

Sedan anordnades det en snabb manifestation – kanske lite för snabb. Att läsa kommentarerna blir en smärtsam käftsmäll och man inser hur splittrat landet faktiskt är:

Tjock

Stockholmare samlas för manifestation

Stockholm

Rimligtvis borde en sådan här manifestation ordnats av Stockholms stad. Men nej, det hade hunnit gå några timmar. Liken hade inte hunnit kallna när iraniern och journalisten Damon Rasti såg en möjlighet att boosta sitt eget varumärke genom att arrangera en ”kärleksmanifestation”. Medarrangör är en annan journalist Nisha Besara.

Damon Rasti avslutar sin senaste Facebookuppdatering med orden ”utgår från att vi ses på Sergels torg imorgon. Gör mig stolt”. Mig? Ordvalet understryker vad det här handlar om – Damon Rasti själv.

*

Tja, vad ska man säga. Visst började man förstå för ca 7-8 år sedan hur knepigt land Sverige faktiskt är. Men undrar om inte vi är på väg mot nya horisonter av absurdum nu.

Allt liksom som på autopilot. Man tar inte in vad som har precis hänt. Istället kör man på som vanligt, typ som det är Pridefestival eller valfri cancergala. Bl a med hiphopare som frågar ”Stockholm! Hur mår ni!!!!”, nämner förbigående hur nice det är att vara på scen. Sedan hoppar alla i publiken upp och ner som guppande lemmings och viftar med händerna i luften.

Människan är ett synnerligt märkligt flockdjur, jösses. Hade en sådan absurd scen ens kunnat utspela sig innan millennieskiftet? Tror inte det. Vår kultur är i fritt fall. Nationell sammanhållning är något slags spektakel, inte en tillstymmelse till andakt och vördnad.

*

Det var hemskt att beskåda detta ovärdiga spektakel regisserat av en narcissist och hans polare. Kändes som ett hån mot offren med dessa förortsdårar och menlösa kändisar som boostade sina egon med floskler och skrik. Hade hoppats på en lugn och stilla manifestation med eftertanke och reflektion och starka och gripande tal. Det här var helt ovärdigt, som ett jävla väckelsemöte som någon skrev. Känns också jävligt märkligt att det är en privatperson som stod bakom och inte staden. Sen en tramsig TV4-programledare på det. Fy fan!

*

Ser ut som det årliga nyårsmötet hos Livets Ord i Uppsala. Det är något obehagligt över detta. Kan inte riktigt formulera vad.

*

Kärleksrus och leenden på läpparna efter traumatiska upplevelser påminner mer om individerna i boken ”Brave New World” av Aldous Huxley, där man konstant är hög på ”soma” och är helt och hållet okritisk till samhället man lever i utan allt är bara fiktionell njutning och lust.

*

Så här har jag uppfattat ”manifestationen”.

Det iranska paret som startat upp det hela fick en ide, som inte var ordentligt genomtänkt. De lyckades få till att genomföra jippot, trots att polisens tillståndssektion inte var i tjänst.

De såg sin chans att marknadsföra sig själva som ”goda” invandrare som ville göra något bra. För sin egen del och för den som ville tro på saken.

De ”artister” som hoppade på tåget var av blandad kompott. Men vem vill inte ha publicitet? Sarah, Miriam och Rickard var inte uppbokade idag och kunde ställa upp med kort varsel. Varifrån de andra tomtarna kom ifrån, vete gudarna. De rappande miffona med en fakebaby på magen var bra too much och den fete utlänningen, som de de flesta i landet inte har en aning om vem han är, var även han en katastrof. Gud bevare oss för det mesta!

För att citera något av inläggen, så var den opolitiska manifestationen ovanligt politisk.

Men värst av allt var publiken. Tusentals personer som armkrokade, gjorde V-tecken och ropade i kör på begäran av de fullständigt talanglösa svartmuskingarna. Fattade någon, överhuvudtaget, att de först var ditlurade och sedan grundlurade? Så genompatetiskt, så ovärdigt, oseriöst och osmakligt. Om jag hade varit någon anhörig till de drabbade, eller drabbad, hade jag känt mig oerhört förödmjukad, trampad på, tillplattad och förminskad.

Som svensk ber jag de drabbade om ursäkt! Ursäkt för att de inblandade inte förstod bättre och att de flesta blivit ditlurade av själviska, cyniska översittare som på er bekostnad bara ville berika sig själva och synas, höras och slå sig själva för bröstet i sann, narcissistik anda för att samla poäng för sitt ego.

De stackare som i god tro kommit till ”manifestationen” för att ära offer och anhöriga, för att visa sin avsky mot terrorism och för att visa solidaritet mot ett samhälle som fördömer detta hemskaste av alla brott, kan känna sig grundlurade. Om de ens förstått?

Manifestationer i all ära, men den här gången blev det fort och fel.

Till sist:

Om någon på fullt allvar tror att islamistiska terrorister och även andra människor från den delen av världen tar till sig en ”kärleksmanifestation”, kan jag upplysa om att så är det inte. Kärlekshandlingar ses som en svaghet och ett utslag av västerländsk ideologi som för dessa människor är lika obegripligt som kinesiska för de allra flesta.

För att nå fram till terroristernas kommunikationskanaler, krävs det betydligt mer konkreta strategier än patetiskt kärlekssvammel.

*

Jag är inte SD, har aldrig ens röstat borgerligt. Men det stora problemet i Sverige är att åsiktskorridoren är extremt smal. Har man en avvikande åsikt om vad som helst från Stockholmseliten så är man plötsligt en ”hatare”. Vad är det för mentalitet som har lagt beslag på hela den sanktionerade debatten?

För det andra; nu var det ju inte bara södermalmsbor som dödades i attacken, det var till och med två personer från andra länder. Och så får vi… DET HÄR?! Ett ovärdigt jippo med en massa skrikande och hoppande. Som flera andra har skrivit i tråden är det beklämmande att se hur vissa artister/bloggare med mera drar profit av det här, det känns verkligen sjukt kallblodigt. Jag undrar vad belgaren och brittens familjer tänker…?

*

Det är just sådana här manifestationer som gör att jag har börjat förakta svenska folket (…)

Det känns som omvända världen. I stället för att hårt fördöma den handling som skett, problematisera kring detta och uttrycksfullt hedra offren, då ska det kärleksmanifesteras med budskapet att Sverige är ett öppet samhälle.

Det är väldigt mycket Bror Duktig över detta och det är mer sorgligt än löjligt. Det är faktiskt farligt. Jag är tvungen att nypa mig i armen för att förstå hur det kunnat bli så här. Medierna har julafton samtidigt som ett flertal familjer störtats i bottenlös sorg.

*

Jag är möjligtvis mer vänster än höger eftersom jag månar mycket om miljön och tycker att skola och sjukvård osv. bör vara statlig och lika för alla. Jag är också emot vinster i välfärden.

Men jag är inte så blåögd och korkad att jag inte redan för många år sedan kunde förutspå hur denna vansinnespolitik med generösa bidrag till främlingar som tagit sig igenom mängder av länder för att komma hit skulle sluta.

Jag är av den avsikten att en folkledare ska lyssna på allas åsikter och representera folket.
Jag är också av den åsikten att en ledare ska vara skicklig nog att skydda sitt folk och ha framförhållning och kunna förebygga kriminalitet och brottslighet och terror på våra gator.

Jag är en mycket lugn, tålmodig och trygg person. Men att se hur ansvariga politiker låtsas vara förvånade och beklämda över terrordådet det gör faktiskt att det bubblar inombords.
Men förvånad. Nej inte ett dugg.

Att se medias frossande i lidande gör inte heller saken bättre.

Det dog två svenskar på IKEA i ett liknande terrordåd.*
Inga sorgeceremonier, inga direktsända maratonsändningar på flera tv-kanaler, inga fina tal kändisar och politiker, inga löften om lagändringar och tuffare tag.

Hade man tagit lärdom av detta så hade Drottninggatan-dådet aldrig behövt hända (…)

Det är med sorg i hjärtat som jag sett hur landet som var paradiset på jorden förvandlats till ett slagfält. Onda människor blandat med naiva, dumgodtrogna korkade svenskar utan ryggrad och stolthet.

Nedanstående länk är SVT:s inspelning från manifestationen, med kommentarer.

Tjock text

Tjock 3

Jag själv reagerar starkt på den utagerande och gapigt aggressiva macho-attityden. I mina ögon är han plump och tanklös. I andra sammanhang hade jag kunnat se honom som en ”cool kille” men här gör han sig bara frånstötande. Det är så långt från försiktiga, eftertänksamma mellanmjölksideal som man kanske kan komma. Det är så långt från svenska vänsterideal sedan 1970-talet med lågmält resonerande mjukismän i plyschbyxor som man kanske kan komma. Han pratar om ”alla människors lika värde” utan att på något sätt relatera det till attacken (det är kanske i och för sig svårt att hitta någon koppling) och ”utmaningar”. Han gör mig väldigt illa berörd. Men inte hatisk och inte rädd.

Borgfred 3http://politikfakta.se/2017/04/nej-malena-ernman-vi-ar-inte-radda/

Nej, Malena – vi är inte rädda. Vi är förbannade och jävligt trötta på att vi har den mest tafatta och inkompetenta regeringen i Sveriges historia.

Sundsvalls tidning har skänkt utrymme till den uppmärksamhetskrävande Malena Ernman för att sprida vänsterextrema Expos nya påhitt om att alla som vägrade stå och lyssna när Sarah Dawn Finer ylade på Sergels torg – är rädda, arga på folk som kramar poliser och besvikna för att det inte blev ett hatiskt upplopp efter terrordådet i Stockholm (…)

Vi är sist men inte minst förbannade och jävligt trötta på att samma gamla mossiga gäng överprivilegierade vänsterkändisar ständigt ges utrymme i press och media för att krysta ur sig regimtrogen propaganda, desinformation och emotionellt batikhäxeri…

*Kollar på SVT1. Vilket enormt pådrag det blivit, med en manifestation med plattan full med folk.
Försöker man få sammanhållning nu?
Men som en muslimsk tjej på gatan sa igår – varför var det inte sådana här manifestationer efter svensken som högg ned invandrare i Trollhättan? När högerextrema mördar ses det som en enskild händelse av galningar.
När muslimska extremister mördar svenskar så går hela landet all in…

Ja. Och Stefan Löfven fick utstå mycket kritik för att han reste till Trollhättan men inte till Västerås, det kan också nämnas i sammanhanget. (För övrigt är det tydligen fritt fram för vem som helst att anordna manifestationer. Som ett litet tips till den muslimska tjejen. Hon skulle säkert få mycket applåder och mediautrymme.)

Det hela handlar om hur bortom ord smaklöst det var av Damon Rasti och Nisha Beshara att exploatera ett annat folks tragedi och nationella trauma för att förstärka sina egna varumärken. Hur allt igenom ovärdig manifestationen var med rappare som hasade runt scenen och flåsade fram ”lyft era händer för Syrien” under denna opolitiska manifestation som anlitade en artist som timmarna innan likställt SD med IS.

Det enda rätta hade varit om Stockholms stad hade anordnat en manifestation. Det hade också behövt gå ett par dagar, för hur desperat än etablissemanget söker sätta bilden att vårt svar mot terrorismen präglas av ”kärlek och öppenhet” samt att vi ”inte tänker vara rädda” så ÄR mänga människor rädda. OCH arga. Att i det läget – innan offren ens är identifierade börja gapa om en ”kärleksmanifestation” är så osmakligt att jag saknar ord.

Damon Rasti ser inte detta. För honom handlar det om ”jag”. Det jag som ”gråter på toaletten” över det oerhörda som hänt. Det ”jag” som inte kan sova. Det ”jag” som vill att alla gör HONOM stolt genom att visa sig på manifestationen. Det jag som gjorde att han ville vara först – ville vara den som fick sitt namn på manifestationen. Allt medan Nisha Besara skriver en krönika på temat ”De kommer att utnyttja tragedin för politiska poänger” utan att se det ironiska i att det är EXAKT vad hon själv gjorde.

… och i efterförloppet dyker EXPO upp för att tala om att alla som inte tycker att kärleksmanifestationen var det bästa som kunde hända är högerextremister.

https://www.svd.se/hogerextrema-frustrerade-over-karlek-och-sammanhallning/om/reaktioner-efter-terrordadet-i-stockholm

En kartläggning tidningen Expo gjort visar att de högerextrema reagerar med frustration och ilska – mot kärleksmanifestationer och sammanhållning.

(Också ur artikeln: ”Högerextrema blir frustrerade när de ser att de flesta svenskar inte köpt en syndabockstankegång utan tycker att befolkningen ska hålla ihop”.

Denna tendensiösa text återges alltså i Svenska Dagbladet – vem hade kunnat tro så sent som för några år sedan att denna gamla kvalitetstidning skulle sjunka så lågt? Som i sin ”journalistiska värdegrund” dessutom har punkten • ”Att värdera substansen i andra mediers nyheter eller artiklar innan vi återger dem.” Som med ännu större trovärdighet hade kunnat skriva:

En kartläggning som den vänsterextrema tidningen Expo gjort visar att många människor från samhällets alla skikt reagerar med bestörtning och ilska – mot vad de uppfattar som respektlösa så kallade kärleksmanifestationer och försök att skapa ett sken av sammanhållning.

Apr 8

Det sista dygnet har med all önskvärd tydlighet visat hur enade vi står när det verkligen gäller. Och hur liten gruppen som vill söndra är.
.
(Är det så att ”gruppen som vill söndra” avser oss som inte råkar uppskatta den skräniga manifestationen? Var får hon förresten alla sina floskler ifrån? Hur kan denna nakna kejsare till operasångerska få så mycket hyllningar och utrymme?)

Ju mer man försöker ta in, desto mer förvirrad blir man.

Men bilden framträder allt klarare av att det finns oerhört mycket ilska i landet. En del uppfattar åtminstone jag som ganska välformulerad. Att avfärda allt som ”hat” är bara simpel härskarteknik.

Den mässande hopen av batikhäxor och cucksvenskar som ånyo frälses av det globalistiska projektets ayatollor är fastlåsta i tankeförställningen att motstånd, har man låtit övertygat sig själva om tillräckligt länge, är ”rasism” och det är långt värre än all terrorism tillhopa. Kvar står enbart att sätta sin tilltro till bönen om alla människors lika värde, ”kärlek” och hoppet om bödlarnas förskoning. Det mesta patetiska Sverige kan erbjuda ställde sig här och biktade sig i globalismens namn. Människospillror som abdikerat mentalt och kravmässigt och sätter sin fulla förhoppning till det abstrakta.

Samtidigt sörjer jag. Sörjer för 11-åriga Ebba. Kommer aldrig glömma bilden av henne där hon låg på gatan. Offer för en politik hennes bödlar står och mässar om några kvarter bort. En hoper som tvingas gå hårdare in i den uppdiktade tron att det dom gör är något gott. Tag en titt på Ebbas bild och beskåda ert fulla ansvar.

Det känns som om Sverige håller på att splittras upp i två delar, som likt två isblock håller på att glida ifrån varandra.

1 kommentar

 1. Har belgiska och engelska myndigheter/befolkning hört av sig och tackat för manifestationen?
  De som ser det utifrån och drabbats (till antalet lika många utländska som svenska medborgare drabbades så svårt att de avled).

  Vilka har mest uppskattat det?

  För många kändisar är detta ett tillfälle till produktplacering.

  Vilka kändisar ställer sällan eller aldrig upp på dylika sektliknande arrangemang som syftar till att låsa fast individer i grupperingar?

  Så länge rädslan, ilskan, besvikelsen, sorgen, uppgivenhet och alla de andra helt naturliga känslorna inte uttrycks på helt individuell basis faller sån här arrangemang platt.

  Jag ser det också som invandrare som vill visa att de är ”duktiga” och kan göra nåt bra.

  Jag föreslår att de agerar så att deras hemländer kan fungera och att de kan ansluta där. Då hade de kunnat vara stolta på riktigt.

  40 000 arga unga ljugande män från kvinnoförtryckande kulturer ges uppehälle och diverse samt tillhörande samhällsservice till en kostnad om grovt räknat 1.5 miljoner/år.

  40 000 äldre människor i vårt land är undernärda.

  Båda pga politiska beslut. Dessutom säger de att det är för demografiska skull. De som kommer ska hjälpa de äldre.
  Män väljer i mycket liten omfattning vårdande yrken oavsett var i världen det avser.
  Det som händer med demografi är att dessa ”barn” i stället tillåts störa ”jämnåriga” bl a flickor med våld och stök. Osv.
  Varken våra unga flickor (och killar) eller våra äldre tycks alltså få fördelar.

  Kan inte fatta att jag måste tillhöra ett så gravt snedvridet samhälle som inte längre tycks gynna kompetenta människors utveckling. Eller har det aldrig gjort det?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.