Om flyktingbarn, #desomintestårut och deras motståndare

Det tycks övervägande vara kvinnor som engagerar sig i grupper som #visomintestårut. Omtänksamma, kärleksfulla individer som bara vill gott.
.
De möter mycket uppskattning men också förakt och förlöjligande. Ord som ”batikhäxa” och ”klimateriekärring” är vanliga. Likaså uttryck som ”vore det inte billigare att ge dem varsin hamster att gulla med i stället?”
.
Ändå tycker jag att vi måste lyssna på de brutala belackarna också, och inte slentrianmässigt avfärda allt som ”rasism” (allt som inte är ”godhet”, det vill säga). Allt som kommer från de sura gubbarnas tangentbord kanske inte automatiskt kan avfärdas som hatpropaganda. Tänk om de har en, eller flera, poänger trots allt? Nedanstående synpunkter är hämtade från diskussionsgrupper på nätet.
.

”De ensamkommande från Afghanistan är det största bedrägeri som Sverige någonsin utsatts för. Unga män som ofta ljuger om ålder och ursprung. Lurade av flyktingsmugglare och påverkade av masshysterin att ta sig till Sverige”

.

Om vi stålsätter oss en liten stund och tar del av deras åsikter och synpunkter, för vad de kan vara värda.

”Här finns information om varför afghanska unga män kommer till Sverige.

http://www.migrationsinfo.se/afghanska-ensamkommande-barn-flyr-frn-fattigdom-och-frtryck/

Konflikter och farliga förhållanden – Däribland våld, attacker från olika väpnade grupper (bl. a. Talibaner) och sexuellt utnyttjande av tonårspojkar (Bachabazi)

Fattigdom och strävan efter ett bättre liv – Ser möjligheter till ekonomisk stabilitet och chans till utbildning i Europa

Ökad kännedom om asylregler – Vetskapen om att barn under 18 år har lättare att få uppehållstillstånd i Europa och Australien

Remitteringar – Påtryckningar och ekonomiskt stöd från familj och släktingar att fly till ett industrialiserat land för att sedan skicka tillbaka pengar och hjälpa till att försörja familjen

Det sexuella utnyttjandet av tonårspojkar slipper de inte i Sverige. Det sker tydligen ganska ofta på HVB-hem och dessutom förekommer det att hazarerna säljer sex.

”Enligt finansminister Magdalena Andersson (S) är kostnaden för assistansersättningen för stor. Den nya flyktingsituationen gör att hon vill få ner kostnaden, sa hon på en pressträff i oktober.

– Det handlar också om att dämpa kostnadsökningarna på andra områden, vi måste få ner kostnaderna för sjukförsäkringen och assistansersättningen, säger Andersson.”

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/skenande-kostnader-for-assistansersattningen

Men inte många tycks ha reagerat på att ”grupper ställs mot grupper” här??”

FN:s flyktingorgan går inte precis i #vistårinteut’s ledband:

http://www.dn.se/nyheter/sverige/unhcr-borja-med-att-spara-ensamkommandes-familjer/

FN:s flyktingorgan UNHCR anser inte att Sverige utgår ifrån barnets bästa när ensamkommande barn direkt efter ankomst hamnar i en asylprocess. I stället ska det första steget vara att spåra barnets familj, säger organisationens Europachef Vincent Cochetel i en exklusiv intervju med DN.

– Drygt 30 procent av alla afghanska barn är uppväxta med sin familj i Iran. Är det verkligen bäst för dem att gå igenom en asylprocess i Sverige eller är det bättre att de är med sina föräldrar i Iran? Normalt sett anser vi att föräldrar står för det grundläggande skyddet av barnet.

”Tänkte skriva detta på deras Facebook sida men jag törs inte…

Jag skämdes över Sverige när jag insåg att över 90 % av de ensamkommande var män i övre tonåren. Jag skäms över att vi nu vänder flickorna och de yngre barnen ryggen av att vara fullt upptagna av att ta hand om alla dessa unga män. Jag skäms när assistans dras in till svårt sjuka. Jag skäms när biståndet sänks till delar av världen där riktiga barn svälter ihjäl.

Jag skäms över alla dessa medelålders svenska kvinnors omhuldande av dessa unga män som istället för att vara här och låtsas vara barn borde hjälpa sina svagare anhöriga i hemlandet eller där de nu kan tänkas vara. Jag skäms när dessa unga män kommer i konflikt med andra invandrargrupper.

Jag skäms över att vi gått på ett enormt bedrägeri. Vi trodde vi tog emot syriska barn för att de inte skulle dö i krig. Men 65 % var afghanska unga män som bodde i Iran som inte ligger i krig och endast 11 % var från Syrien.”

http://www.migrationsinfo.se/migration/sverige/asylsokande-i-sverige/ensamkommande-barn/

”Jag tycker gott du kan skriva det på deras sida. Någon måste slå hål på deras villfarelse om att de afghanska unga männen är de som bäst behöver hjälp! Förutom att de tar plats och resurser från riktigt utsatta barn som fick stanna i krig, så ställer könsobalansen till problem.”

#vistårinteut har över 8000 medlemmar, över 28 000 som gillar gruppen på Facebook. Och så läser man det här:

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6623161
Riksnätverket ”Vi står inte ut” som består av tusentals yrkesverksamma eller volontärer som möter ensamkommande uppger för Ekot att de har 80 familjer som ställer upp med familjehem utan ersättning och vittnar om ett växande intresse.

Över 8 000 medlemmar som ”aldrig slutar kämpa”, men när det kommer till att ställa upp själva så är det mindre än en procent av gruppens medlemmar som är beredda att ställa upp.

Det är riktigt motbjudande att höra #vistårinteut beskriva det unga friska välklädda männen som lidande barn. När vi vet att kostnaden för dras vistelse i Sverige går ut över riktiga barn https://www.svt.se/nyheter/utrikes/jemen-ett-barn-dor-var-tionde-minut

svält

(Jo, man måste ”ställa grupper mot varandra”. Även om vi skulle chockhöja alla skatter som finns och hitta på lika många nya. Även om övriga ”EU-länder också tog sitt ansvar” – vilket de f.ö. aldrig lär göra. Mottot ”Allt åt alla” är inte bara orealistiskt, det är också destruktivt.)

”Vi har alltså en situation där ungdomar och män från Afghanistan själva beslutar sig för att de skall förbättra sitt liv genom att åka till Sverige och söka asyl.

De ensamkommandes liv i Sverige kostar mycket stora summor, minst 1 miljon per barn och år. För att klara av detta tar Sverige ca 8,5 miljarder från SIDAs budget. Dessa pengar skulle varit till för nödhjälp till länder som t.ex. Jemen, där det dör riktiga barn var tionde minut i svält. För kostnaden av vad en ensamkommande kostar i Sverige skulle livet kunnat räddas på tusentals svältande.

Ensamkommande

Paulina Neuding skriver i Dagens Samhälle

https://www.dagenssamhalle.se/kronika/ensamkommandes-lidande-tungt-ansvar-foer-samhaellet-31523

Ensamkommandes lidande tungt ansvar för samhället

I förra veckan tog en ensamkommande i Trollhättan livet av sig, det sjätte självmordet på ett halvår. Nu varnar nätverket “Vi står inte ut men vi slutar aldrig kämpa” för att det talas om kollektivt självmord bland ensamkommande i slutna grupper på sociala medier.
….
Det är bara ett av flera larm de senaste månaderna om psykisk ohälsa, vanvård och social utslagning bland ensamkommande barn och ungdomar. Stora problem finns också bland vuxna som sökt asyl som minderåriga men som fått sin ålder uppskriven av Migrationsverket. (Jag skriver ”ensamkommande” här både om minderåriga och vuxna som varit en del av mottagningssystemet för ensamkommande under arton år – inte för att ge en bild av att vuxna människor skulle vara barn.)

I Uppsala har polisen rapporterat att heroinmissbrukande ensamkommande ligger bakom en våg av personrån i centrum. Enligt polisen rör det sig om ett 90-tal unga missbrukare

Organisationen Göteborgs räddningsmission rapporterar om ensamkommande som säljer sex på gatan och i lägenhetsbordeller.

Här vilar ett tungt ansvar på svenska politiker och myndigheter, som sett på när människor farit illa i ett system vars brister varit uppenbara i flera års tid. Att visa upp förment godhet och humanism har gått före realistisk analys av konsekvenserna av migrationen, både för de ensamkommande själva och för samhället i stort.

Här har vi äntligen en journalist som vågar tala ur skägget! Hon konstaterar självmorden och även problemen med HVB-hemmen. Men sedan gör hon något ovanligt.

Hon konstaterar med denna mening att det finns vuxna som utgett sig för att vara barn: – ”Jag skriver ”ensamkommande” här både om minderåriga och vuxna som varit en del av mottagningssystemet för ensamkommande under arton år – inte för att ge en bild av att vuxna människor skulle vara barn.”

Hon konstaterar att ”barnen” sysslar med kriminalitet: – ”att heroinmissbrukande ensamkommande ligger bakom en våg av personrån i centrum”

Hon konstaterar avslutningsvis att: Godhetsnarkomanin har orsakat dessa problem.

Det enda hon glömmer nämna är att under den tid 6 ensamkommande har tagit sina liv, så har ungefär 600 svenskar också begått självmord.”

De huvudsakliga skälen att hazarer kommer till Sverige är att flyktingsmugglare lurat dem att de kan tjäna stora pengar i Sverige. Läs om Hayat som blev lurad att åka till Sverige men vände hem igen.

http://www.aftonbladet.se/kultur/article23056990.ab

Hayat har inga problem med att få asyl i Sverige. 22 år gammal med en kandidatexamen i historia från universitetet i Kabul ljuger han om sin ålder och registreras som minderårig. ”Jag är hazara”, säger han. ”Jag har ingen skäggväxt”

I Sverige inser Hayat raskt att han har satt sig själv i en fälla. Som minderårig kan han inte avslöja att han är universitetsutbildad. Arbeten som rörmokare eller snickare, sysslor han anser vara simpla, skulle ta flera år att utbilda sig till. Det skulle ta fyra år – minst – innan han kom ut på arbetsmarknaden. Sverige är inte möjligheternas land, som han trodde, utan motsatsen

Tillbaka i Kabul
”Men varför är du här nu?” frågar vi. ”Varför skickades du tillbaka?” ”Jag blev inte utvisad”, säger Hayat, ”jag reste tillbaka frivilligt.” Vi ser ut som ett stort frågetecken.
”Ja”, säger Hayat, som om det han nu ska berätta är alldeles självklart, ”jag trodde att när jag hade fått asyl så skulle jag få arbete och på kort tid tjäna ihop en förmögenhet. Efter ett år i Sverige skulle jag återvända som en rik man, betala mina skulder, försörja min far, mor och mina syskon och gifta mig med den flicka som jag älskar, samt finansiera mina fortsatta studier på universitetet.”

Afghanistan, säger han, är möjligheternas land.

#Vistårinteut hycklar när de kräver särbehandling för hazarena. Av någon anledning tycker det att ekonomiska flyktingar från Iran/Afghanistan skall behandlas bättre än krigsflyktingar från Syrien.

Barnen i UNHCRs studie ”This is who we are”, angav fyra anledningar till varför de valt att söka asyl i Sverige: Möjligheten att kunna studera, att Sverige respekterar de grundläggande mänskliga rättigheterna, att Sverige har en rättvis asylbedömningsprocedur och ökade möjligheter för att kunna förbättra sin ekonomiska situation.

”- För det första bör du fråga dig hur de 2,5 miljoner hazarer som lever kvar i Iran klarar sig?

– Sedan kan man undra hur systrar och yngre syskon till dessa unga män som fick stanna kvar klarar sig? När det gäller de afghanska männen som bor på barnhem i Sverige, så hade de säkert klarat sig alldeles utmärkt utan #Vistårinteut:s ljusmanifestationer. Det är inte #Vistårinteut som ger dem: Gratisboende, skola, sjukvård, medicin, tandvård, mat, kläder, god man, advokat, busskort, telefonkort, träningskort och fickpengar. Det är svenska folket som står för detta.#Vistårinteut är mer en grupp för gullande, ljusmanifestationer, inbördes beundran och en tantförening för tanter som gillar unga hazarmän.

Det är snarare så ett kvinnorna i VISU ger hazarerna falska förhoppningar av att deras liv i Sverige kommer att vara som på HVB-hemmen. När verkligheten hinner ifatt dem och de skrivs ut från HVB-hemmen så verkar många av dem att spåra ur, sälja sex och knarka. Så småningom så blir de antingen utvisade till Afghanistan eller hamnar i svenskt fängelse.

Det hade varit ärligare om Sverige redan från början talat om för dessa män att de inte har asylskäl och därför inte kommer att få stanna?”

”Det är ett väldans prat om just hazarer. ”Ensamkommande barn”-myten har ju pågått under många års tid. Det går rykten i mellanöstern och nordafrika om hur lättlurade, mesiga, ryggradslösa och givmilda vi svenskar är, hur lätt det är att ljuga sig in i landet, att allt är gratis, och att svenska flickor är lösaktiga horor som det bara är att ta för sig av. Detta är anledningen till att vi ser så massiva flyktingströmmar mot just Sverige, och inte mot t.ex. Norge eller Danmark. Unga män blir ompysslade av medelålders kåta svenska kvinnor så fort de anländer och får i princip allt de pekar på. Gratis vård, gratis tandvård, gratis kollektivtrafik, gratis gymkort, gratis språkutbildningar, gratis yrkesutbildningar, förtur på arbetsmarknaden, förtur i bostadsköerna, generösa bidrag, märkeskläder, dyra prylar och en stor majoritet av landets kvinnor som tycker synd om ”barnen” och startar Facebook-grupper för inbördes beundran (…)

Om man ställer obekväma frågor i denna Facebook-grupp så blir man portad inom fem minuter. Testa själv. De är inte intresserade av en diskussion. Majoriteten av dessa organisationer består av medelålders sexuellt frustrerade svenska kvinnor, och många av dem vänstrar förmodligen med asylsökare bakom ryggen på sina tuktade avmaskuliniserade män.”

https://www.pixeltopic.com/image/qihnebpgniquox/

Den här ”antirasismen” och det godhetsvurmande kramandet har ju tagit närmast religiösa former, inte minst tack vare medias lögner, propaganda och ryggdunkande till kramarna. Att försöka få dessa ”goda” människor att se sanningen, är ungefär lika lätt som att få en frikyrklig, typ Jehovas Vittne, att förstå att Gud inte finns. De vill helt enkelt inte få sin godhetsdröm krossad.

Motståndskraften mot propaganda och dogmer är svag bland svenskar de följer den breda strömfåran. Psykologerna på MSB som jobbar med psykologiskt försvar har nog insett hur svag integritet svenskar har. Det är säker ett av skälen till att de oroar sig för att Putin ska påverka det svenska valet.

Även om pk-strömningen just nu är stark kan det svänga snabbt åt ett annat håll. Utan dagligt propagandatryck i TV och annan media kanske svensken förvandlas till antietablissemanget, förståelse för Ryssland och främlingsfientlighet.

En av Sveriges mest hycklande grupper #Vistårinteut behöver granskning.

Tack! Tack alla människor för att ni stöder vår kamp för en solidarisk och rättvis asylpolitik för våra ensamkommande unga. Tack för att ni ger oss kärlek och support. Ni är de grymmaste bästa! Utan er skulle vi inte vara någonting (eller jo, lite är vi ju själva såklart men ändå…!).

Kärlek och kamp! #vistårinteut men vi slutar aldrig kämpa!

Rättvis asylpolitik?

– Det finns ingen rättvisa i asylpolitik, det handlar om djungelns lag, bara pojkar och män med pengar får chansen att söka asyl.

Den 21 december kl 10:00 ·
Kära jultomten, kan du snälla snälla vara så bussig och prata med Migrationsverket. Jag har några underbara ensamkommande afghanska barn som skulle bli så glada om de fick stanna här. Sverige behöver ju dem och de behöver ett bra liv i ett tryggt land. Det är få som uppskattar det här livet som dem och vet du de gav mig en julklapp som jag aldrig kommer att glömma. De hade valt den med kärlek för de tror att jag är värdefull.
Om du uppfyller min önskan så lovar jag dig att jag kommer att fortsätta vara snäll, hjälpa ensamkommande barn, lyssna på dem och krama dem när de behöver det och verkligen bli mer empatisk.
Snälla tomten, ge dem ett liv här!
Det är de så värda ❤❤❤

Hon pratar om barn! Det finns nästan inga barn alls (under 13 år) bland de ensamkommande. Hon vill lyssna och krama ”barnen”.

#vistårinteut verkar bestå av aktivistiska kvinnor som inte tänker på hur de deltar i ett stort bedrägeri mot Sverige, ett stort svek mot kvinnor och barn som inte kan fly.

Jag tror #jagärhär, #Vistårinteut, Refugees Welcome och FARR är i princip samma sorts folk. Det är aktivister som går ingång på ”ljusmanifestationioner”, demonstrationer och aktiviteter där de på ett eller annat sätt kan framhäva sin ädelhet. Tyvärr är det övriga samhället som får böra kostnaderna för deras ädelhet. Refugees Welcome är ovanligt patetiska som utger sig för att skaffa boenden till flyktingar, men som bara lyckats skaffa 51 boenden på över ett år

Det finns massor av människor i världen som har det värre än hazarerna. Ska vi ge dem alla asyl? (…)

Omkring 1 miljard människor lever i ”extrem fattigdom” (av FN definierat som mindre än 2$ om dagen). De har ingen chans ta sig till Sverige — än.

Nä jag vet inte men jag står heller inte ut med snyftpolitiken som förs i detta landet. Kan vi inte säga nej till folk som uppenbarligen inte har skyddskäl ens när de kostar oss 25 miljarder om året, vem kan vi då säga nej till?”

Maria Rosen: … Någon här som har exempel på verkställighetshinder som fungerat…
Asta Sjöström: … Enda jag känner till är ett barn som blev apatiskt… … Hela familjen fick då uppehållstillstånd…

Vi kan väl räkna med att sjukhusen åter kommer att fyllas av apatiska ”barn”

Det är ju en skandal av stora mått. Först blir det trend bland hazarer i Iran att ta sig till Sverige helt utan giltiga asylskäl för att bli försörjd och bo på barnhem. Det ljugs hämningslöst om ursprung ålder och asylskäl. När Sverige många år försent börjar inse att det pågår omfattande bedrägerier, så sätter en grupp kvinnor sig på tvären och försöker på alla sätt att hindra att asylbedragarna skickas hem.

#Vistårinteut deltar aktivt i asylbedrägerier. Varför inser inte MSM vad som sker och gör en riktig granskning av VISU?

På #Vistårinteut Facebook: Rapport från Kabul. Som ett led i arbetet med ”Uppdrag: Afghanistan” där Blankspot följer de ensamutvisade är nu är reportageteamet på plats i Afghanistan. En kommentar som visar att tanterna i #Vistårinteut är totalt rabiata.

Har ni möjlighet att hitta alla som utvisats från Sverige till Afghanistan. Ta med er dom hem igen!

Man skulle kunna tro att det är ett skämt, men det är en #Vistårinteut medlem som skriver det. Kvinnorna har bestämt att just de här hazarerna SKALL bo i Sverige! Om det nu hade fungerat för reportageteamet att ta med någon från Afghanistan utan att bli åtalade för flyktingsmuggling, varför då ta en vuxen person, en som blivit utvisad och definitivt inte kommer att få stanna.

Vi handlar tydligen om en speciell sorts ”dumkärringar”, vars intellektuella förmåga har ersatts med en blandning av att vägra acceptera verkligheten och ett marskatt beteende.

Under samma tidsperiod som de 3 självmorden begåtts, har uppskattningsvis 50 svenskar tagit livet av sig. De nämns sällan eller aldrig. Skulle man undersöka om de tillhörde någon grupp t.ex. arbetslösa, utförsäkrade eller hemlösa, så får man nog fram en överrepresentation som är extremt mycket högre än de ensamkommandes.

Visst är det tragiskt när människor väljer att avsluta sitt liv. Men tidningarna väljer att skriva bara om en grupp, de ensamkommande. En grupp som är extremt priviligierad i Sverige, en grupp som inte behöver sitta på härbärgen på nätterna och äta på stadsmissionen. En grupp som har allt serverat och står i centrum för uppvaktande organisationer.

#vistårinteut

”Vi ser det som vår plikt att protestera och säger rakt ut: det är nu systemkollapsen sker! Den sker inom oss och bryter sakta ner oss. Våra hjärtan brister. Vi gråter i bilen på väg hem från jobbet. Visst ska vi egentligen klara smärtan för vi är ju professionella! Men vi står inte ut!” Diakonibloggen

#Vistårinteut flaggar idag på sin Facebooksida för Araz Farrokhiadl

Hjälp Araz att stanna
Araz Farrokhiadl, 15 år och hans familj ska utvisas från Sverige efter ett och ett halvt år. Han har lärt sig det svenska språket, skaffat vänner och drömmar som han jobbar hårt för. Arazs dröm är att bli den bästa musikläraren i Sverige och han har en begåvning inom musik för att lyckas. Egentligen, såsom alla andra 15 åringar skall Araz börja gymnasiet efter sommaren och han har redan bestämt sig att Hvitfeldtska gymnasiet är valet för honom. I Sverige kan han gå i skolan för att bli en musiklärare såsom han vill men i Iran finns det inte en chans för honom att nå sin dröm.Efter knappt två år blir han nu utvisad och måste lämna det land han har kommit att känna som ett hem för att istället åka tillbaka till det krigsdrabbade landet Iran. Anledningen till att migrationsverket har beslutat att Araz utvisas från Sverige är för att de inte anser Iran som ett otryggt land längre. Men Araz mår dåligt över att behöva återvända till en plats där han flydde ifrån. Trots det känner han att han inte kan göra något åt det.

Rubriken antyder att Araz är ensam i Sverige, men i texten framgår om att det att han har familj här, det är alltså en familj som skall utvisas. Vidare beskriver man Iran som krigsdrabbat. Visst var Iran krigsdrabbat, men det var nästan trettio år sedan 1980-1988.

Man kan tycka vad man vill om det! Det är givetvis tragiskt när någon måste utvisas. Men Iran är inget land man måste fly ifrån.

Polen som har en benhård asylpolitik har ett annat synsätt. Man tar inte emot unga män från Afghanistan som på egen hand tagit sig över halva jorden och sedan plötsligt måste bo på barnhem.

Istället hämtar man riktiga barn under 15 år, som lever föräldralösa i det krigshärjade och sönderbombade Aleppo. Detta är humanism att ta hand om barn som lever mitt i kriget.

Aleppo

https://ledarsidorna.se/2016/12/nyanserna-i-en-pastadd-moralisk-kollaps/

Flytta till Sverige

Dagens flyktingströmmar består främst av män i stridsför ålder. Inte av de 70 000 som ärkebiskopen hänvisar till som barn. Statistiken är övertydlig i praktiken i hela Europa men även i Levanten. I Libanon finns 400 000 stridsvana syriska desertörer, en del av dem inbäddade jihadister.

I Sverige är antalet okänt i den officiella statistiken. Män som övergav sitt land och sina familjer som tar tåget till Hyllie station. Stiger av och förväntar sig att familjen kommer efter enligt annonser i internationell press. På bilden ovan kan du se en advokatfirma som har kontor i bland annat Karachi för att kunna bistå dessa män. Inte sällan ligger ekonomiska motiv bakom att sända iväg barn. Erbjudandet är inte skydd, det är ekonomi.

Om man till ovanstående synpunkter adderar jämförelsen med hur det hade uppfattats om skarorna i stället hade bestått av huvudsakligen unga, fräscha flickor från Ostasien eller Ukraina som omhuldades och pysslades om av medelålders svenska män – vilket också ofta nämns i debatten – så tror jag vi har fått fram en ganska översiktlig bild över den ilska som faktiskt finns inför organisationer som t.ex. #jagärhär, #Vistårinteut och Refugees Welcome.

Då ser  man förhoppningsvis också att den splittrade debatten inte enkelt kan delas upp i en enkel dikotomi av ”goda” kontra ”onda”.

1 kommentar

 1. Jag har inte bett om dem. Vi behöver dem inte. Det är den största skandalen (näst efter att Reinfeldt varit statsminister) som vårt land erfarit i modern tid.

  Följdverkningarna från att resurser undandras andra pga deras närvaro är det som väcker tankarna på att det inte står riktigt rätt till i kungadömet Sverige.

  Man ser andra lida och ser dem överösa med pengar. Samtidigt som regeringen säger sig vara feministisk. Samtidigt dom regeringen fullständigt saknar förmåga att uppfatta hur detta tas emot av skattebetalare. Hur dåligt de förvaltar vårt arv och det vi skapar kontinuerligt i form av tillgångar att förfoga över.

  Jag mår illa när jag ser dem.

  Detta är regeringens och riksdagens ansvar. Men när de inte klarar att sköta det och media inte klarar att framföra relevant kritik så undrar man mest hur vi ska komma till rätta med situationen i vårt land.

  Man kan inte vänta på att mindre begåvade ska förstå. Det kanske aldrig händer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.