Det är vi som ska känna skuld

Det kallas ibland för White Guilt.

Det innebär att vi västerlänningar förväntas att skämmas för vår blotta existens.

Det är vi som ska visa bot och bättring och känna skuld för att var och en av oss har ”dragit en vinstlott i livet”. Det är därför normkritik innebär att det är just våra normer som ska sättas under lupp och kritiseras.

Det är därför man införde feministisk snöröjning i Stockholm men accepterar barnäktenskap och omskärning i något slags kulturrelativistisk hygglighet – inte att förglömma den allt överskuggande skräcken att uppfattas som rasist.

Men om färdtjänstbilar, varuleveranser och utryckningsfordon fastnar i drivorna, då?

Det är tydligen priset man får betala för att efter en normkritisk analys få knäppa patriarkatet på näsan. (För övrigt är ju män djur.)

Det är därför man hånar och förlöjligar en djupt kristen barnmorska som vill leva efter sin tro, men tycker det är självklart att andra grupper ska få tolkningsföreträde när det gäller deras religion. Då ska det minsann göras undantag hit och dit.

Att vår sekulära livsstil och en moral som bygger på till stor del kristna värderingar har lett till några av de mest demokratiska, välfungerande och ekonomiskt framgångsrika samhällena spelar väl ingen roll. Det är vi som ska skuldbeläggas. Det är vi som ska ändra på oss.

Det är därför Saudiarabien får ha ett tältläger med 3 miljoner platser stående orört under nästan hela året, medan man bygger upp en motsvarighet på Skåneslätten utanför Lund för att inhysa bostadslösa flyktingar från Mellanöstern.

Saudiarabien drar i stället sitt strå till den humanistiska stacken genom att finansiera mängder av wahabistiska moskéer i Europa, men flyktingar från sina grannländer tar man inte emot.

Det ska vi göra.

Det är därför vi kritiserar Australien för att de inte tar emot flyktingar (eller, som det i många fall visat sig, ekonomiska migranter) men inte säger ett pip när inte vare sig Japan, Sydkorea, Singapore eller Gulfländerna gör det. Inte Sydamerika heller. Även där finns gott om gigantiska, obebyggda ytor, vilket även Fredrik Reinfeldt skulle kunna konstatera genom några flygresor.

Vi ska stå till svars för den transatlantiska slavhandeln, för att Sverige inte deltog i andra världskriget, för att Sverige lät tyskarna transportera järnmalm på våra järnvägar. Det är väldigt mycket vi förväntas göra avbön för.

Varför talas det alltid om att det var vita som köpte slavar från Afrika, men aldrig om att det var svarta som sålde dem?

Vi ska stå till svars för USA:s krigsföring i Mellanöstern men inte nog med det. Vi ska också stå till svars för de interna motsättningarna i bland annat Syrien.

Eftersom alawiter, shiamuslimer, sunnimuslimer, kristna och kurder ligger i långvarig konflikt med varandra ska vi, just precis vi (med lite draghjälp från de andra EU-länderna förstås), stå med öppna famnen.

http://flutetankar.blogspot.se/2015/09/syrien-och-isis-forenklade-forklaringar.html

Det finns fler faktorer bakom inbördeskriget.

Under 1960-, 1970- och 1980-talet hade Syrien en exceptionellt stor befolkningstillväxt, en av de högsta bland de nordafrikanska staterna och Mellanöstern. Kulmen nåddes under mitten av 1970-talet, med ett genomsnittligt födelsetal på 7,6 barn per kvinna. Detta i kombination med ett kontinuerligt sjunkande dödstal under samma period gjorde att befolkningen växte från 4,5 till 13,8 miljoner mellan 1960 och 1994.

Med alltför stor befolkning krävdes inte mycket klimatvariation för att tippa landet över kanten. Hade Syrien haft en mindre befolkning hade torkan inte gett lika stor effekt, då det isåfall hade funnits mer buffertkapacitet i området.

Det är också vårt ansvar att ge strukturellt diskriminerade romer sjukvård, medan hazarer ska få utbildning och bostäder eftersom de är förtryckta i hemlandet, vare sig de kommer från Afghanistan eller Iran.

Födelsetalen inom Afghanistan steg markant under mitten av 1900-talet och har sedan dess inte sjunkit. Befolkningsökningen har estimerats upp till 4,6 % samtidigt som mortaliteten beräknats upp till 2 %. Detta innebär att en drastisk befolkningsökning sker i landet.

  • I Afghanistan (som har en populationsökning) leder detta till svält och hungersnöd.

  • Gamla stammotsättningar: I Afghanistan finns det många olika etniska stammar. När resurserna är begränsade och grupperna många uppstår det konkurrens som slutligen bryter ut i konflikter.

http://www.dn.se/nyheter/sverige/hans-rosling-om-att-antalet-barn-i-varlden-har-slutat-att-oka/

I Afghanistan föds i genomsnitt fem barn per kvinna. Ett dör men fyra överlever så befolkningen dubblas för närvarande på en generation, precis som i de fattigaste länderna i Afrika.

Bara lugn, EU-länderna städar upp efter befolkningsökningen som de själva inte kan hantera. Här i Sverige delat det dessutom ut flerbarnstillägg. Bara att plocka de lågt hängande frukterna.

Och eftersom vi ”är så rika och lyckliga ändå”, som Karl-Bertil Jonsson traditionsenligt berättar varje julafton, så ska vi erbjuda förtur i bostadsköer och se hur våra surt hopjobbade skattepengar används av kommunen för att köpa upp bostadsrätter. Och dessa överprissatta lägenheter är lika lite avsedda för andra generationens invandrare som för dem med rötterna längre tillbaka i Sverige. De vars föräldrar kom hit från exempelvis Balkan på 1990-talet och fortfarande är allvarligt trångbodda räknas inte längre.

Vi ska också låta dem som redan bor i landet – etniska svenskar eller ”svenskar” – flytta sig åt sidan och i stället erbjuda kraftigt subventionerade arbetstillfällen till nyanlända. Upp till 80 % av lönen.

Eller med Mona Sahlins formulering; ”Om två lika meriterade personer söker jobb på en arbetsplats med få invandrare ska den som heter Mohammed få jobbet. Det ska räknas som ett plus att ha en annan etnisk bakgrund än den svenska.”

De här späkningarna och självföraktet som påtvingas oss tar sig fullkomligt horribla uttryck:

http://www.expressen.se/dinapengar/pension/allt-fler-pensionarer-ar-fattiga-i-sverige-i-dag/

Enligt Eurostats beräkningar lever 355 000 svenska pensionärer under EU:s gräns för risk för fattigdom – en ökning med 40 000 personer på ett år.

Mest utsatta är kvinnor över 75 år, där var tredje har inkomster under EU:s gränsvärde för risk för fattigdom.

– Trasiga glasögon eller ett tandläkarbesök räcker för att krascha mångas ekonomi. Då måste de gå till Stadsmissionen, kyrkan eller Röda korset och be om pengar.

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/fattigpensionarer-en-vaxande-grupp

I dag lever nästan en kvarts miljon pensionärer i Sverige under EU:s fattigdomsgräns (…)

EU:s fattigdomsgräns är 60 procent av landets genomsnittliga (median) disponibla inkomst. I Sverige motsvarar det strax under 11.000 kronor i månaden.

Enligt Pensionsmyndighetens prognos lever 225.000 pensionärer under fattigdomsgränsen idag. Antalet fattiga pensionärer har nästan fördubblats sedan 2006.

Har ni hört klyschan ”Man ska inte ställa grupper mot varandra”?

https://kit.se/2015/09/28/11045/darfor-skenar-kostnaderna-for-flyktingbarnen/

KIT har pratat med flera privata boenden som tar mellan 4 000 och 5 000 kronor per dygn. Hur är det möjligt att boendena kostar så mycket?

1. Sis-placeringar
(…) Dessa kan kosta 5 000-6 000 kronor per dygn.

2. HVB boende (Hem för vård och boende)
(…) Enligt Tomas Svensson, handläggare på Stockholms stad, som sköter upphandlingar av boenden, ligger kostnaden för dessa mellan 2 500 kronor och 5 500 kronor/dygn.

3. Hos släktingar eller i familjehem
Även släktingar får ersättning från kommunen om de har ett barn boende hos sig. Men den brukar ligga på runt 10 000-15 000 i månaden (…) Familjehem som tar emot barn via ett företag kan vara dyrare och kosta upp mot 3 000 eller mer per dygn.

Jämför dessa belopp med närmare en kvarts miljon pensionärer, som förväntas leva på under 11 000 per månad. Låt orättvisan sjunka in.

Men de som gillar klyschan ”Man ska inte ställa grupper mot varandra” brukar inte bry sig nämnvärt om svenska pensionärer. Det tycks vara ungefär samma grupp som talar om ”Alla människors lika värde”, men glömmer att de svagaste grupperna inte orkar tala för sin sak.

Att de kommer till korta bakom alla hungerstrejker, Refugees Welcome-manifestationer och floskelsprutande grupper i sociala medier.

Saudiarabien låter ett jättelikt tältläger stå tomt

Bara 8 km från Mecka i Saudiarabien, finns ett jättelikt tältlägret. Där finns plats för 3.000.000 (3 miljoner) människor, men där är inte en enda flykting välkommen. Tälten har luftkonditionering och alla tält är brandsäkra

https://www.svd.se/kostnad-for-taltlager-beraknas-till-610-miljoner

Notan för fyra planerade tältlägren med 3 000 platser för asylsökande i Sverige beräknas landa på 610 miljoner kronor. Snittkostnaden blir ”betydligt högre” än för en vanlig boendeplats.

Tältlägerhttp://www.sydsvenskan.se/2016-01-31/taltlagret-i-revinge-kostade-50-000-kronor-per-plats–minst

Tältlägret i Revinge kostade 50 000 kronor per plats – minst

Tältlägret i Revinge håller på att rivas. Under sammanlagt 47 dagar tog det emot 200–250 asylsökande, rapporterar Lokaltidningen.

Kostnad: 10,2 miljoner kronor – eller minst 50 000 kronor per plats.

Hur kunde det gå så snett? Och när ska galenskaperna få ett slut?

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.