Det åsiktsregistrerade folket

Den öppna debatten är bitvis fullkomligt vidrig.

SI

Lyckligtvis har vi åtminstone ett statligt verk som håller befolkningen i ett fast grepp, blockerar dem som uttrycker hat eller tycker ”fel” i sina Twitterflöden.

Vi svenskar har välsignats med Svenska institutet som sorterar under Utrikesdepartementet och som har ägnat sig åt att blockera misshagliga personer efter något slags mönster som uppriktigt sagt verkar ganska godtyckligt.

14 000 konton som ansågs sprida rasism, hot och hat blockerades varav drygt 2 000 av dem var svenska konton.

kvinnokamp

Flera människor som upptäckte att de var blockerade poängterade att de aldrig någonsin interagerat med @sweden-kontot på Twitter. På Svenska Institutets hemsida förklarade myndigheten att även personer som i framtiden bedömdes kunna ägna sig åt drev, hot och hat kom att blockeras i preventivt syfte. (”I framtiden!!!”)

Toklandet

(Från ”Toklandet”)

SI 2

Myndigheten har förklarat på sin hemsida att de Twitterkonton som blockerats ägnar sig ”åt drev, hot, hat och hets mot migranter, kvinnor och HBTQ-personer, men även mot organisationer som är engagerade i mänskliga rättigheter”.

SI ALexander Bard 4

Låt ovanstående sjunka in. ”Hot, hat och hets mot migranter, kvinnor och HBTQ-personer …” Fritt fram att hota, hata & hetsa alla icke-migrerande män (inklusive pojkar) då? I alla fall så länge de är heterosexuella.

SI 9

Det verkar som om Alexander Bard borde ligga risigt till – han har ju önskat livet ur en kvinna (Beatrice Ask). Mycket värre än att önska livet ur Tobias Billström, trots att de bägge tillhör samma parti?

Saken kompliceras vidare av att Tobias Billström är öppet bisexuell. Att önska livet ur honom torde därmed vara förenligt med att hota, hata & hetsa mot HBTQ-personer. Tänk om ovanstående twittrare inte önskar honom död pga. hans politiska ställningstagande (läs ”volymer”) utan pga. av hans sexuella läggning. Hur ska Svenska institutet knäcka den nöten på ett förtroendeingivande sätt?

SI Alexander Bard islam

Å andra sidan har även Alexander Bard kallat sig bög och då får man automatiskt lite ”frikort”. Frågan är bara vem som drar det längsta strået i SI:s postmodernistiska lotteri – kvinnohatare eller islamkritiker eller HBTQ-hen? Svaret är inte givet.

Kakan

Kakan Hermansson lär knappast bli blockerad – inte heller Sydsvenskans räliga och förvirrade kulturredaktion som tagit henne i försvar. (Däremot samma tidnings seriösa journalist Mats Skogkär, efter vad jag förstår – detta är fullkomligt ofattbart.)

SI 7

Hatiska rasifierade kvinnor har också ett frikort hos denna statliga myndighet. (Notera att hataren ovan talar om ”rasifierade vita män”. Detta är komik på hög nivå – antagligen oavsiktlig.)

SI 8

Yttrandefrihetsexperten Nils Funcke har tidigare förklarat att ”det är en form av åsiktsregistrering man har ägnat sig åt”, något som inte är tillåtet för en myndighet enligt svensk lag.

Efter att allmänheten begärt att ta del av databasen beslutade generaldirektör Annika Rembe tillsammans med tjänstemän att radera hela listan. Även det beslutet kan strida mot lagen.

Klasskamp

Hela historien och exemplen på ”det goda hatet” är så avskyvärda att man inte tror det är sant.

You can’t make this shit up.

Jo, faktiskt i Sverige.

SI 3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.