Välkommen till Fem!n!st!skt haver! !!

 

F!:s nya partiledare – vid sidan om den seglivade Gudrun Schyman – var i blåsväder redan innan hon valdes i mars.

Hon har tidigare bland annat anklagats för att struntat i att betala lön till sin städerska.

Victoria Kawesa har i media profilerat sig som en ”rasifierad feminist och antirasist” och är vid sidan av sin politiska karriär anställd som skattefinansierad genusforskare vid Linköpings universitet.

39-åringen var tillsammans med den flerfaldigt brottsdömde AFA-veteranen Tobias Hübinette en av medförfattarna till regeringens hårt kritiserade rapport om ”afrofobi” (…)

En annan skuld rör omfattande städhjälp i hemmet som den 39-åriga toppolitikern köpt av en polsk städerska – men sedan avstått från att betala.

Städerskan, som nu har tvingats lämna vidare fakturan på 11.600 kronor till Kronofogden, säger till Fria Tider att hon varje vecka åkte hem till Victoria Kawesas privata lägenhet för att städa.

– Jag tvättade hennes fönster och städade allt annat, säger städerskan.

Bluffade om betalning
När Fi-toppen plötsligt slutade betala för tjänsterna, två veckor i rad, bad städerskan om en förklaring. Istället för att bita i det sura äpplet och börja städa sin egen bostad valde den 39-åriga karriärfeministen att ljuga, och lura den polska städerskan att jobba vidare – gratis.

– Hon sade bara att hon skulle betala veckan därpå men gjorde aldrig det. För mig är det mycket pengar. Jag måste betala skatt varje månad, så jag var tvungen att göra något, säger den polska städerskan till Fria Tider.

Politikern gjorde sig därefter oanträffbar och vägrade att svara på samtal.

Dubbelmoral à la politiker:

Victoria Kawesa, toppnamn på Feministiskt initiativs riksdagslista, har kampanjat mot rutavdraget och sagt att ”vi måste avskaffa bidragen för de rika”.

Nu kan Expressen.se avslöja att hon själv använt avdraget för städhjälp.

Därefter har hon gjort en del klavertramp:

Fi 3

samt blivit polisanmäld för plagiat.

Orsaken är att hon ska ha hållit ett föredrag – och i detta använt en annan forskares material, skriver partipolitiskt obundna Feministiskt perspektiv och Aftonbladet. På uppmaning av Göteborgs universitet har den aktuella forskaren nu gjort en polisanmälan mot Fi-ledaren.

Företrädare för Göteborgs universitets doktorandkommitté menar att Victoria Kawesa, även om hon bett om ursäkt, försökt tona ner händelsen.

– Efter en del påtryckningar publicerades en rättelse, men i den rättelsen tonas allvaret ner. Hon får det att låta som att det handlar om ett par meningar, när det i själva verket handlar om 20 långa meningar och en texttät power point-presentation, säger Gró Einarsdottir, som ser allvarligt på agerandet.

– Det finns en forskningsetik som alla är inskolade i från dag ett på universitetet. När det blir sådana här uppenbara brott mot forskningsetiken är det viktigt att man markerar mot det, så folk inte kommer undan med att använda sig av andra människors verk.

Victoria Kawesa fick också i december svidande kritik från chefen för den egna institutionen vid Linköpings universitet och alla hennes tidigare texter granskades.

– Vid G16-konferensen i Linköping (…) använde du material från Therese Svensson på ett otillbörligt sätt, skriver prefekten Per Gyberg i ett brev riktat direkt till Victoria Kawesa.

– Jag vill skriftligen markera att detta naturligtvis är helt oacceptabelt och att Linköpings universitet ser mycket allvarligt på det inträffade.

Onda tungor påstår dessutom att hon ljuger om sin akademiska titel när hon titulerar sig som lektor, trots att hon i själva verket ”bara” är doktorand och därmed saknar kompetens för att nå en sådan utnämning.

På den alternativa Almedalsveckan blev det en hel del märkligheter.

”⌈Nationella motståndsrörelsen*⌉ säger på sin hemsida att de vill döda statsministern … de vill döda alla oss som inte har vitt (vitt !??) svenskt blod i våra kroppar …

Detta illa förtäckta mordhot mot landets statsminister är givetvis helt fruktansvärt och, om ingen annan redan har gjort det, förutsätter jag att hon har polisanmält  fallet.

Det är konstigt att det inte talas mer om det. Inte minst i ljuset av NMR:s nära förestående deltagande i Almedalen. Så konstigt att man undrar om det är alldeles sant … men varför skulle hon hitta på en sådan sak?

De vill döda alla så kallade vita svenskar som anses vara rasförrädare, och med rasförrädare menas att man står upp för demokratiska värderingar.

???

Det finns det som är mer anmärkningsvärt än det vita blodet.

Hon tycks ha missuppfattat begreppet yttrandefrihet å det grövsta …

Och argumentet som man använder är ju att men nazister har ju också yttrandefrihet.

Det här – är någonting som är väldigt väldigt konstigt

För att den här yttrandefriheten skulle då betyda att de har frihet att kränka, hota och mörda”

(mörda!??)

*Ibland betecknar hon partiet ”Nationella motståndsrörelsen”, ibland kallar hon det för ”Nordiska motståndsrörelsen”, men jag utgår från att hon syftar på en och samma företeelse.

Sen halkar hon in på Svenskarnas parti, som mig veterligen inte längre finns, och plötsligt hamnar man i ett filmklipp från Sverigedemokraterna. Känns som om hon jämställer dessa partier. Känns inte helt seriöst.

Allvarliga anklagelser mot ”säkerhetsvakter” som inte skyddade henne.

… det var då jag insåg att om man bär på en vit kropp, och är en vit man, då kan man bete sig som man vill i det här landet.

Men snälla …

DN rapporterar idag om en forskningsstudie som visar att kvinnor får lägre straff än män i Sverige. Avhandlingen är från Stockholms Universitet, och 300 simulerade rättsfall har studerats. Personernas utseende kan spela en viss roll, men helt avgörande är könstillhörigheten, skriver DN.

Även rapporter från Brottsförebyggande rådet, Statistiska centralbyrån samt Åklagarmyndigheten visar på att män tenderar att dömas till hårdare straff, exempelvis fängelse, och kvinnor till mildare straff som skyddstillsyn

Sen är vi tillbaka hos Sverigedemokraterna igen …

Sen är det dags för vilda kravallscener. Varifrån, undrar jag?

Och så vidare.

(Det här var del I av min lilla granskning av Fem!n!st!skt Haver!. Det kommer mer.)

Vi är en politik som tänker större!”

Vi är den tydligaste motsatsen till den högerextrema nationalistiska politik som Sverigedemokrater med hjälp av alliansen vill driva igenom.

Jaha, undrar vad alliansen själva säger om det påståendet …

* *

Ursprungligen postat av Alfheim på Flashback

För att vissa inflytelserika människor anser att ”vi lever i en kolonial vitmaktordning”. Nationella sekreteriatet för genusforskning gjorde en okritisk intervju med Kawesa med anledning av den aktuella föreläsningen ”Svarta kroppar och vit vrede”.

http://www.genus.se/nyhet/svarta-kroppar-och-vit-vrede/

 

Den där artikeln var riktigt obehaglig på många sätt. I artikeln finns nedanstående citat av Kawesa,:

Citat:

– Denna fråga diskuteras sällan i Sverige. Vita människor tycker att det är väldigt obehagligt att prata om ras, säger hon.

Hur är det nu, existerar raser eller inte? Det är ju svårt att diskutera något som inte finns menar jag.

Rasbiologi fast utan biologi verkar vara ett genomgående tema i den här världen.

 

*

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s