Vad hände med den ”riktiga” vänstern?

Tidigare stod vänstern upp för arbetarklassen och värnade om de svagaste i samhället.

Jag har länge undrat över varför de övergav en av de (få) sympatiska delarna av sin filosofi och från sitt koketterande medelklassperspektiv i stället började anamma nyliberala värderingar.

Då ramlar jag över en välskriven, intelligent och oerhört intressant ledare i tidningen Proletären, som är organ för Kommunistiska Partiet.

Nu hamnar vi långt från politisk korrekthet, ”godhetsknarkande”, stoppa växelmynt i tiggarnas muggar och Allt-till-Alla. Bort med tomma floskler och det till intet förpliktigade och givetvis fullkomligt orealistiska ”inte ställa grupper mot varandra”.

Det som ledarskribenten för Proletären besitter är konsekvenstänk, något som tycks saknas hos alltför många Facebook-läsare (som är såå ängsliga för att gilla ”fel” inlägg), gapiga feministbrudar som älskar att hata alla män och lättmanipulerade #vistårinteut-damer.

Och plötsligt känns den gråtmilde Jonas Sjöstedt bara trött och passé med sin fokusering på och ältande om ”vinster i välfärden”. Varför kan inte han visa lite ryggrad i stället, slå näven i bordet i en kamp för vad som händer ute i alldeles för många av Sveriges förorter?

Några axplock följer nedan men jag rekommenderar varmt alla att läsa hela artikeln.

http://proletaren.se/ledare/vad-gor-vanstern-fel-nar-arbetare-rostar-pa-sverigedemokraterna

Det är genom en i ord humanistisk flyktingpolitik som den moraliska supermakten Sverige ska visa att man värnar de lidande och utsatta i världen.

Därmed accepteras migration som en lösning på världens problem och orättvisor. Men migration kan aldrig lösa dessa problem. Folkfördrivning är den liberala lösningen där problem skickas vidare och någon form av osynlig hand till slut gör att arbetskraften hamnar där det finns någon kapitalist som är beredd att köpa den.

Omsatt i praktiken – i en kapitalistisk värld – är folkfördrivningens resultat allt annat än humant. Familjer slås sönder, länder dräneras på sina befolkningar, tusentals dör vid smugglandet på Medelhavet och de sociala och ekonomiska problemen i mottagarländerna fördjupas.

Folkfördrivningen är en ond spiral som hjälper till att upprätthålla de orättvisor och det förtryck som ligger bakom migrationen. Istället för att stanna och kollektivt kämpa för en bättre framtid, blir alternativet i en hopplös och individualiserad värld att emigrera och hoppas på en bättre framtid någon annanstans. Den överklass som vägrar ta ansvar för sina länder och medborgarnas väl och ve kan därmed sitta kvar vid makten.

Enligt medelklassvänstern är problemet att det svenska samhället är rasistiskt och att infödda svenskar är rasister. Istället för att angripa den förda politiken har medelklassvänstern inget annat än förakt för de arbetare som reagerar allt mer negativt när man ser konsekvenserna av den förda politiken.

Därmed gör sig medelklassvänstern totalt ointressant i arbetarklassens ögon och blir en del av den elit som bär ansvar för de växande problemen. Detta gäller inte bara i förhållande till den infödda delen av arbetarklassen, utan inte minst för arbetare och småföretagare med invandrarbakgrund som lever i de områden som drabbas av politikens konsekvenser.

Några kommentarer:

”Men det mest förvånande är att det i slutet inte kommer de vanliga kommunistflosklerna om att arbetare förena eder, och att med kamp så ska detta ändras. Blir mer som att redaktionen äntligen fått skriva vad de egentligen tycker, att de faktiskt ser problemen, men att de har ingen djävla aning om vad som ska göras åt saken vare sig i världen eller här i Sverige.

Bra ledare…. väldigt klarsynt… speciellt för att vara från någon långt till vänster”

”Kommunistiska Partiet (fd. Kpml(r) skiljer sig från den övriga ”vänstern” då de har många medlemmar i blåställs yrken. Dom börjar så smått att se att det är deras egna medlemmar som drabbas först och hårdast av massinvandringen till Sverige. De här gamla r-arna har heller inte haft så mycket övers för HBTQ bögeri och andra perversa yttringar.

Kommunistiska partiets antagonister består av akademiker (Socialistiska partiet och Rättvisepartiet socialisterna) med vänsterliberal agenda, allt åt alla och annat skit, som inte går hem hos blåställen.”

”Man ska inte blanda ihop den ursprungliga arbetar vänstern med dagens snöflingevänster. Den ursprungliga arbetarvänstern bestod av fattiga människor som i många fall gick till ett arbete med livet som insats för att få ihop ett fåtal korvören. Dagens snöflingevänster består av personer från övre medelklassen som förstör det gemensamma samhället med en massa påhittade konflikter bara för att dom själva ska få känna sig goda och speciella.”

”Och det är skillnad på arbetskraftsinvandring efter behov och fri invandring, för att man vill ha ett bättre liv. Det är bara historielösa låtsas-kommunister som tycker om lönedumpning och fri invandring. Om man ska lära sig företagsekonomi och hur det fungerar i verkligheten, så bör man läsa Karl Marx och kapitalet. Då förstår man att fri invandring löser inga problem. Tänker inte gå in på olika filosofier, för alla har sina fördelar och brister. Man får anpassa sig efter situation och inte låta sig bli utnyttjad, för det kommer man bli för eller senare. Och det är därför vi har våra samhällsproblem idag, för att folk utnyttjar vår godhet. Det finns även gränser för kommunister, hur mycket man kan bli utnyttjad. Det verkar som några har kommit till den insikten.”

Det är en befriande känsla att inse att det trots allt finns människor i dagens samhälle som inte ”köper” alla färdiga åsiktspaket och sväljer all propaganda. Att det finns människor som kan och vill tänka utanför ramarna. Att det faktiskt finns människor som visar integritet.

En del av dem råkar vara hardcore kommunister och en del hamnar på helt andra ställen utmed det politiska spektrumet.

Oavsett vilket förtjänar de respekt.

Men jag kan fortfarande inte förstå varför vänstern sviker de svagaste i samhället.

 

 

Annonser

1 Comment

  1. Så bra skrivet och insiktsfullt analyserat om vänsterns olika schatteringar och deras varierande inställning till Ödesfråga nr. 1 för Sverige.
    Förutom KP tycks malmfältskommunisterna, gamla APK:are, ha en mer jordnära syn på migrationen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s