Sydsvenskan om afghanernas manifestation – varning för vinklad propaganda

”Nu har Jonas Sjöstedt varit där och visat solidaritet.

Med ett osäkert leende och sänkt blick stod han framför en kvinna som han inte vågade sträcka fram handen emot utan bugade, med handen över hjärtat när hon talat färdigt. Hon berättade om sin flykt hit och visade upp sina barn – och bland barnen satt en flicka som kan ha varit i åtta- till tioårsåldern bar sjal för att i enlighet med koranens lära inte fresta männen omkring sig.

Ett Sverige där barn skyler sig och där män inte tar kvinnor i hand. Det var något oändligt sorgligt i skådespelet.”

Sorgliga synpunkter från en ”vanlig” svensk. Sedan är det dags för en huvudledare från Sydsvenskan, denna en gång så seriösa och respekterade tidning. I dag – nej.
.
*
De scener som utspelade sig på Medborgarplatsen i Stockholm i lördags var extremt obehagliga och extremt sorgliga att se.
En skränande, hatisk och hotfull mobb angrep en manifestation till stöd för ensamkommande unga asylsökande från Afghanistan med talkörer om ”ut med packet” och ”inga afghaner på våra gator” (…)
Kontrasten till de unga afghanernas lugna, välordnade och värdiga protest kunde knappast ha varit större.
.
Det finns en del att tillägga om afghanernas ”värdiga” protest, som i själva verket präglas av avsaknad av tillstånd (initialt), brott mot demonstrationsreglerna, uppvigling och även aggressivitet:

.

”Demonstrationen på Medborgarplatsen har tillstånd till 23 augusti, men i en intervju med Arbetaren sa en av volontärerna att ungdomarna kommer strejka tills de får ett tillfredställande svar från Mikael Ribbenvik. Khavari menade: ‘Vi sitter här tills politikerna och Migrationsverket och de som har ansvar ska ta ansvar för vår säkerhet’.

.
”‘Ribbenvik, Ribbenvik – kom hiit!!!’

Lite bestickande att hela manifestationen tar sitt avstamp i att Mikael Ribbenvik skulle gjort sig otillgänglig.
.
Han har skickat ett brev till dem och han träffade Fatemeh Khavari för en dryg månad sedan i Almedalen:
.
Om de nu gör så tydligt att de inte accepterar det besked han redan har givit dem varför ska han ge dem mer tid?”

”Börjar det inte bli obehagligt likt hot gentemot Ribbenvik? Han har svarat afghanerna att bedömningen är att större delen av Afghanistan är fullt beboeligt och att avvisningar av vuxna utan asylskäl därför inte ska ställas in. Detta svar har afghanisharna och afghanishaktivisterna fått flera gånger och ändå ger de sig inte. Tillstånd verkar ha givits för en tyst och stilla demonstration där de demonstrerande sagt sig ha för avsikt att sitta.

För var dag som gått har ‘den tysta sittstrejken’ blivit allt mer högljudd och mobil. Popkonserter, matbespisning, lumpbod och nu alltså demonstrationståg där man går från hus till hus och skanderar högt om att få Ribbenvik utlämnad till populasens domstol. Kan det verkligen vara lagligt? Ska detta upphöra först när Ribbenvik lynchats?

.(Och minsann, vad säger Sydsvenskan själva:

Det är, som Migrationsverkets generaldirektör Mikael Ribbenvik konstaterar i ett mejl till Ung i Sveriges talesperson Fatemeh Khavari, en enorm skillnad i uppväxtvillkoren för den som är ung i Afghanistan jämfört med den som är ung i Sverige. Men det är en typ av skillnader som asylsystemet inte kan åtgärda och inte är avsett att åtgärda. Asyl är en fråga om individuella skyddsbehov.)

Vår strejk är historisk och vi kommer aldrig ge upp innan utvisningarna stoppar. Hur länge vi strejker är upp till politiker och migrationsverket, det är dom som ska ge oss svar. Nu vill vi berätta om nästa steg i vår plan, vad vi gör när skolorna börjar, för att vi ska kunna fortsätta kämpa för våra rättigheter.
Strejken slutar inte när skolorna börjar, den blir större.

Den blir nationell. Vi kommer strejka i varje skola. De som åker härifrån nu lämnar inte strejken, den tar den med sig. På alla lektioner sitter vi på golvet. Vår oro och vår rädsla försvinner inte när vi går in i klassrummet, så vi strejkar även där. På raster och på lunchen ska vi sitta i entrén eller i fiket och strejka. Vi sitter på golvet tillsammans. Alla elever får vara med och stötta oss. Vi kommer dela bilder och videos på hur ungdomar i hela Sverige fortsätter strejka i skolan. Detta är en sittstrejk i skolan i hela Sverige.

 .
Efter Sydsvenskans hyllning har man dessutom ägnat sig åt civil olydnad:
.
”Har ”ungisverige” verkligen tänkt över tilltaget att blockera avvisningen idag? De samlade ihop en hel del hazarer och målet var att dels manifestera missnöje, men också att fysiskt blockera avvisningen. Är organisationen medveten om att det senare är ett brott? Är organisationen medveten om att brottslighet påverkar bedömningen vid ansökan om uppehållstillstånd.

Osnyggt av svenska unga kvinnor att leda asylanter in i kriminalitet.”

https://www.facebook.com/ungisverige…location=group (tyvärr borttagen)

.

”Lyssna och dela
Utvisningen stoppades idag. Det vi kan säga säkert är att det va på grund av våra protester och Qasims vänners hårda slit att hindra verkställandet. Sen vad man tekniskt sett säger att det beror på så kommer det komma tillbaka till att vi protesterade. Det satte press, man läste dokumenten igen, gränspolisen och ambasadören fick engagera sig, samtal, diplomati, gemenskap, och det gav resultat. Grattis Qasim, Hurra alla! Vi ses på trappan på medis!

.

”Det 19-årige afghanske “ensamkommande barnet” Qasim Amini får nu tills vidare stanna i Sverige, trots att han saknar asylskäl och har konstaterats vara äldre än vad han uppgett för de svenska myndigheterna. Migrationsverket vill dock officiellt inte erkänna att man nu plötsligt ställt in avvisningen pga antidemokratiska påtryckningar från gatans parlament.

I stället uppger Migrationsverket som förklaring att man samma dag som avvisningen skulle verkställas och en gatumobb samlats utanför lokalerna, helt orelaterat detta kom på att Qasim bör få stanna i Sverige i avvaktan på att det utreds om han ska få en gymnasieutbildning här på de svenska skattebetalarnas bekostnad och ett uppehållstillstånd för detta.”

.
Fler kommentarer från nätet:
.
”Som de flesta redan vet är sittprotesten arrangerad av Vänsterpartiet via Ung Vänster, de som syns i gula reflexvästar. Ung Vänster ligger också bakom sajten ‘Ung i Sverige’ (de som protesterar) den registrerades av Ung Vänster, numera nyligen har sajten sopat igen spåren efter ‘registrator’.”
 .
”Hazarers chanser att få sympati utanför konsensuseliten har förstörts av diverse organisationer som ungisverige, AFA, VP(K), muslimska brödraskapet och representanter för hazarer som Fatemah Khavari. Kan man skryta i nationell tv om alla avslag man har fått och är fortfarande kvar i landet väcker det ingen medkänsla hos medelsvensson. Demonstrationens talesperson Khavari sa i en intervju att hon med utomparlamentariska kommer ta makten över Sverige Det låter som ett terroristhot?”
.
Sydsvenskan:
 .
De afghanska ungdomarna inledde sin protest på Mynttorget för drygt två veckor sedan. Där angreps de – även rent fysiskt – efter ett par dagar av en grupp högerextrema. Hela manifestationen flyttades då av säkerhetsskäl till Medborgar-platsen, där den har pågått sedan dess, under polisbevakning.
.
Sanningen är snarare att det finns olika uppfattningar om varför den flyttades:
 .

http://www.expressen.se/nyheter/stockholm/demonstrationen-for-de-asylsokande-polisanmald/

Polisen anmäler demonstrationen

Demonstrationen flyttade i veckan från Mynttorget till Medborgarplatsen i Stockholm för att fler personer skulle få plats. De har fått tillstånd av polisen att demonstrera fram till den 23 augusti mellan klockan 08.00 och 22.00 på dygnet.

”Demonstranterna sitter och väntar på att en politiker ska komma ut och prata med dem personligen.

Därför är nästan alla ‘politiska demonstrationer. vid Mynttorget. Medborgarplatsen ‘Medis’ ligger på Södermalm, det är hjärtat av söder.

Efter allt som har hänt är inte medis ett bättre alternativ för Gamla stan, på Mynttorget
är tryggare. ‘Medis’ är mer oskyddat och ett tillhåll för alla om dem vill skada dem.”

*

”Ja, det är vad jag tror, medborgarplatsen är inte heller säker, där är dem rätt oskyddade.
Det är en öppen plan dit vem som helst kan ta sig till. Det kallas inte för ” slöddermalm ” för intet.

Vet inte hur den som fattade beslutet tänkte.”

En annan förklaring jag har stött på är att de ”förfulade och störde” Mynttorget för turisterna. Men Sydsvenskan gör allt för att prägla in en offerstämpel.

”Det tidigare så enorma refugees welcome-stödet som gällde på det rödgröna Södermalm är som bortblåst i takt med att problemen med marockanska gatubarn och ensamkommande nu flyttat till första parkett. Var är de 10 000-tals som borde vara ute och visa sitt stöd nu?”

”Vi skall inte glömma att vår landsfader Löfven har stått på exakt samma trappa bara för två år sedan och besunerat ut att ‘mitt Europa bygger inga murar!’ som togs emot av ett öronbedövande jubel.

Idag går de som jublade raskt förbi med nedsänkt blick och Löfven lyser med sin frånvaro.”

*

Det är knappast ingen slump att Sydsvenskan väljer en lockande bild med vackra hjärtan och en och annan svensk flagga för att sätta en positiv prägel på demonstrationen.

Sydsvenskan Afghan

Det finns annars mycket annat att välja emellan:

Afghaner Mynttorget

Afghan Medis

Den erfarne Stockholmspolisen konstaterade också att det fanns personer som inte var afghaner närvarande och som inte stödde själva demon. Det handlade bland annat om flertalet sk marockanska gatubarn. Dessa ägnade sig åt ”överlåtelseliknande situationer”, dvs narkotikaförsäljning. Man försöker dock vara diskreta framför de närvarande uniformerade poliserna.

http://cornucopia.cornubot.se/2017/08/stockholmspolis-droghandel-pa.html

Sydsvenskan igen:

Av afghanska ensamkommande barn som fått sin sak prövad i år har så här långt 83 procent fått stanna.
(Artikeln nedan har några år på nacken.)
.
Sydsvenskan barn
 .
Dumma, korkade Sydsvenskan som håller på med ”ensamkommande barn”-vinklingen fortfarande. Tror de att folk utanför går på den bluffen fortfarande?
.
Kommentarer från diskussionsgrupper:
.
”Det har varit två dagar av total medietystnad i af/ex/dn/svd.
De har äntligen fattat att uppvisandet av dessa sk ‘Barn’ har resulterat i en provokation av den snälle svensken, som trott att det var barn. Mitt facebookflöde är fullt av förbannade tanter och farbröder som delar allt från avpixlat till nyheterna idag, det vänder snabbt nu.”
.

”Om man tittar på flödet i social media så har demonstranternas utseende/åldrar blivit en het potatis. jag tror helt enkelt att gemene mans sympati för den ensamkommande Afghanerna till en ganska så stor del har upphört.

Varje gång som mainstream media visar bilder på demonstrationen och skriver ensamkommande ”barn” så skjuter de sig själva i foten.

Och varje gång som mainstream media skriver att nassar eller högerextremister ‘attackerade’ de ensamkommande ‘barnen’ så ser ju social media till att mainstream medias lögn blir uppenbar för vanliga människor.

I det stora hela, NU-aktionen fick nog till resultat att vanliga människors tillit till mainstream media ytterligare sjönk!”

*
Jag återkommer till Sydsvenskan hyllande av den ”lugna” manifestationen (i kontrast till de vidriga meningsmotståndarna, då):
.

”Prästen Helena Edlund skriver under rubriken ‘på Medborgarplatsen avslöjas lögnerna’. Bland annat nämner hon en händelse när en berusad man höll på att lynchas av de afghanska männen:

Jag skrev en kommentar och ifrågasatte varför man skapade intrycket av att demonstranterna angripits och behövt skyddas av vakterna, när det istället var vakter som tvingades ingripa för att demonstranterna inte skulle lyncha en berusad person. Denne hade enligt polis på plats sprungit iväg efter att ha blivit utsatt för stenkastning av en vakt. Kommentaren togs snabbt bort. Jag skrev en ny kommentar. Den försvann ännu snabbare (…)

Fredagskvällen på Medis tvättade bort alla tvivel: De har ljugit för oss. Det handlar inte om barn, inte om kvinnor, inte om de mest utsatta. Det handlar om vuxna män som har ljugit sig till vår välvilja och hjälp. Det handlar om politiker som vill prioritera aktivism framför lag.

Lögner har skapat den situation som nu råder och fortsatta lögner gör problemen ännu större. Vad som sedan tar vid, tror jag ingen ens vill föreställa sig.

På Medborgarplatsen avslöjas lögnerna

.

”Det här är nog INTE vad Socialdemokraterna önskar sig.

Strejk-afghanerna sätter verkligen siffran ’80 000′ i rampljuset. Detta är nämligen antalet utvisningar som Ygeman har lovat att verkställa. Och nu sitter alltså ung-i-sverige (och sido-organisationer) och verkligen låter detta hamras in i (den förut sovande) allmänhetens medvetande. Snart är det val och S ligger pyrt till om oppositionen kan påvisa fakta om att utvisningsprocessen helt havererat.

Den sköna känslan som hand-hjärta-godhets-knarkarna troligtvis känner just nu på Medis kommer visas sig vara en Pyrrhusseger. Snacka om att vara blind för att allmogen i landet lessnat ”big time” på effekterna av 2015-invandringen..”

.

”Sossarna gör i alla fall något rätt som nu nekar människor som helt saknar asylrätt att stanna i landet.
Det här kommer att gynna S vid nästa val.
Av mina 400 vänner på Facebook så är det max fem personer som öppet visar att de vill att de ska stanna.
De flesta jag talat med är djupt bekymrade över hur vår lilla ort ser ut idag.
På bara en kort tid har vi invaderats av 800 flyktingar, de flesta är muslimska män, på en liten ort med ca 14 000 invånare.
Jag känner många kvinnor som inte längre går ut ensam om kvällarna.
Att det då finns svenskar som demonstrerar för att de ska få vara kvar är helt absurt.”

*
Som avslutning visar Sydsvenskan äntligen lite prov på pragmatism:
.
Asylprövningen kommer med nödvändighet att leda till att vissa får avslag. Och för att systemet ska fungera måste de som får nej på sin ansökan om uppehållstillstånd också återvända.
.
.
.
Till sist får några sorgsna, anonyma person från nätet öppna sitt hjärta. Långt från de kulturmarxistiska tidningsredaktionerna, gapiga vänsteraktivisterna och gråtmilda #vistårinteut-tanterna som annars fyller debatterna. Även icke-politiskt korrekta personer måste få göra sina röster hörda.
.
.

Det står alltså en massa människor från Afghanistan och viftar med svenska flaggor och skriker ”Jalla, jalla – Sverige åt alla”. Det är helt absurt och vidrigt!

.

Det jag ser är inte en bild av Sverige. En kvinna i slöja står och vrålar i en megafon, på något arabiskt-liknande språk, och runt henne kretsar medelålders svartmuskiga män som är hotfulla mot samhället.

Detta mitt i Sveriges huvudstad, klockan 22:30 på natten.

Vidrigt, detta är inte Sverige. Detta är inte det Sverige som våra tappra förfäder byggde upp åt oss.

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: