Södertörnspoliser på sojasteroider

Att bo i Malmötrakten känns inte alltid så hoppingivande. Återkommande dödsskjutningar, bilbränder (även på den parallella vägstumpen till ”vår” lilla gata tidigare i veckan), upprepade personrån på öppen gata, våldtäktsanmälningar som samlas på hög på grund av resursbrist …

Och efter att ha sett polisens agerande i samband med en manifestation på Stortorget den 2 september blev man inte direkt lugnare.

Inte nog med att de lät sig hunsas av ett gäng rabiata tonårstjejer – de tillät dem även att sabotera ett tillståndsgivet möte och därmed bryta mot lagen.

Så här låg det till:

Det relativt nystartade partiet Alternativ för Sverige, som kandiderar i årets riksdagsval, hade kommit till Malmö på sin landsomfattande turné.

Malmö AfS

Detta föll dock inte ett gäng rabiata småbrudar på läppen, som följaktligen bestämde sig för att störa sönder hela mötet.

Detta nya parti, förkortat AfS, har visat sig vara ett massmedialt fenomen som på kort tid fått mängder med gillningar och interaktioner på sociala medier. Om inte annat, tyckte jag det var intressant att höra deras åsikter.

Men det där med demokratiska rättigheter och yttrandefrihet är, som bekant, inte precis godhetsvänsterns paradgren. Och dessvärre brukar Jonas Sjöstedt, mannen med den honungslena rösten och gråtmilda ansiktsuttrycket, ha väldigt svårt för att ta avstånd även från direkt utomparlamentariska metoder.

I exempelvis den här intervjun lastar han över ansvaret på polisen att hålla ordning.

https://www.expressen.se/nyheter/val-2018/jonas-sjostedt-kan-inte-exportera-till-diktaturer/

Vänsterpartiets ungdomsförbund har uppmanat sina medlemmar att störa Sverigedemokraternas möte i Göteborg – något som mött kritik.

Men Jonas Sjöstedt står upp för sina medlemmar och trycker på yttrandefriheten.

– I slutändan är det polisen på plats som får avgöra om lagstiftningen följs, säger partiledaren i P1 Morgons utfrågning.

– Man kan tycka att de har ett ansvar som organisation själva att bete sig, säger P1:s politiske kommentator Tomas Ramberg i P1 Morgon.

 

Problemet är förstås när polisen beter sig som den i Malmö – och Lund senare samma dag. Filmen nedan kommer därifrån, men scenerna var likartade i båda städerna.

 

Jag hade tänkt lyssna på manifestationen hemma på datorn. Det som hördes mest var gastande tonårsbrudar, med tonlägen som stundtals närmade sig det hysteriska.

Framför dem, på andra sidan kravallstaketet, lufsade ett grupp polismän sammanbitet fram och tillbaka – den här gången inte de ”inkvoterade, blonda hästsvans-poliserna i 55-kilosklassen” som brukar förlöjligas i sociala medier, utan mer biffiga killar.

Men varför i h-e gjorde de ingenting?

Försökte de någonsin ryta åt småbrudarna att hålla truten?

Delade de ut plastarmband med texten ”Prata inte!” till AfS-representanterna med förhoppningen att de skulle ställa in sitt tal – inte för att det brukar fungera med plastarmband men man kan ju alltid försöka. (Om inte annat, så hade man visat sin respekt för Dan Eliasson.)

Greppade man ett dussin av de värsta skrikhalsarna i deras näsringar och vräkte in dem i piketbussen för vidarebefordran hem till mammis och pappis? (Fast det där med piketbussar är kanske inte optimalt ur miljösynpunkt. Varför inte köra lite lådcyklar – av respekt för Miljöpartiet som än så länge är ett stadens styrande partier?)

Vad vet jag? Det enda jag vet är att de inte ställde kravallstaketen på ett sådant avstånd att småbrudarna förhindrades att överrösta talarna. Det fanns utrymme –  Stortorget är, som namnet säger, faktiskt ganska stort. 10 eller 20 meters ytterligare avstånd hade varit fullt möjligt.

Som sagt. När talarna började prata började småbrudarna också att gasta. Det spelade ingen roll vad talarna sa – de gastade ändå, på ett bisarrt sätt som gjorde det nästan ofrivilligt komiskt.

Så när exempelvis en läkare från Kristianstad berättade om krisen i sjukvården vrålade brudarna i protest – men inte mot den alarmerande situationen utan åt att han problematiserade den.

När en annan talare uttryckte sig kritiskt om EU fortsatte de att gasta sig hesa. Trots att Vänsterpartiet, som enda nuvarande riksdagsparti, har krav på utträde ur EU i sitt partiprogram.

Liksom för övrigt SKP, Sveriges Kommunistiska Parti:

För att Sverige ska kunna bevara sin självständighet, kunna stå utanför krig och bidra till lösningar av internationella konflikter, utveckla samarbete med världens övriga folk på basis av respekt och likaberättigande, fördjupa demokratin och förbättra de mångas levnadsstandard måste landet stå utanför EU.

Ungefär när småbrudarna gick på dagis, år 2001, begick dåtidens vänster våldsamma kravaller i Göteborg. Anledningen? De var emot globalismen.

Men vad hände nu när AfS attackerade globalism under sitt tal? Eller fördömde västvärldens proxykrig i Mellanöstern, hur bland annat Irak har bombats sönder och samman? Just precis, småbrudarna vrålade sig hesa i något slags masspsykos. Av någon anledning tål de heller inte att George Soros blir kritiserad – även om han kan betecknas som urtypen av ett ”kapitalistiskt svin” – ungefär det värsta vänstern vet. I vanliga fall.

https://www.clarte.nu/index2.php?option=com_content&task=view&id=1808&pop=1&page=0&Itemid=1

George Soros är den globala finanssvindelns mest berömde aktör. Med andakt berättas hur han tjänade över en miljard dollar på att sänka pundet 1992, och hur han delat med sig av sina rikedomar till välgörande ändamål över hela det liberaliserade Östeuropa. Mindre omtalat är de 600 miljoner han brände på spekulationer i yen 1994 och hans intressen i lobbygrupper för legalisering av narkotika.

Det där med legalisering av narkotika är kanske förstås i småbrudarnas smak. Vad skulle de annars gilla med honom?

Här kanske vi kan lyssna på vad läkaren Nils Littorin, som är medlem i i såväl Riksförbundet narkotikafritt samhälle (RNS) som i Kommunistiska partiet säger om liberal drogpolitik och även lite om situationen i Malmö:

https://aktuelltfokus.se/nils-littorin-k-politikerna-baddade-for-blodbadet-i-malmo/

De periodvisa blodbaden på öppna gator är ingen slump. De kriminella gängen suger sin näring ur en alltmer liberal narkotikapolitik (undrar förresten vad den här välbalanserade mannen tycker om Soros?) och ur bristen på positiva alternativ för ungdomar i utsatta områden.

Med ena handen har de (=dvs de styrande politikerna) drivit på för en extremt liberal migration. Sedan 1980 har 2,3 miljoner uppehållstillstånd beviljats. Sju (sic) procent av dessa har varit flyktingar, resten har kommit hit av andra skäl. Samtidigt har Socialdemokraterna och övriga partier omöjliggjort integrationen av stora grupper invandrare. En medveten politik för ghettoisering.

Man slår effektivt undan benen på de som kommer hit, ger dem passiviserande bidrag istället för ett riktigt jobb med kollektivavtal. Ur segregationens förnedrande tillvaro, med växande klassklyftor och med hjälp av internationella förgreningar ner på Balkan och Mellanöstern skapas en perfekt grogrund för kriminalitet. EU:s öppna gränser tillåter smidig import av vapen och knark. Polisens kris under en inkompetent ledning och New public management har samtidigt växt och påminner om sjukvårdens. Alltfler poliser väljer att sluta. Det brottsförebyggande arbetet blir om Intet och anmälningarna samlas på hög eller avskrivs.

https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2018/01/19/vari-ligger-soros-intresse-av-att-destabilisera-eu-med-massmigrationen/

Men vari ligger då Soros intresse av att destabilisera EU med islamism? Förmodligen ligger det i det faktum att hans nya hemland USA bedriver krig på monopolkapitalismens order och att en destabilisering av EU leder en asylbaronsindustri, belåning av stater, som Sverige, upp över öronen, utställda på dessa staters skattebetalare, ökad fattigdom, motsättningar och till exakt de konflikter som detta korrupta militärindustriella komplex och Soros berikar sig på, och är det något som Soros verkar vilja så är det att dö som världens rikaste troll på andras bekostnad, allt medan våldtäkterna på oskyldiga kvinnor ökar i samhället.

Och givetvis blev småtjejerna hysteriska för att en talarna ville sänka riksdagsmännens höga löner och minska deras generösa förmåner. Vem hade trott något annat?

Dagens dubbelmoralistiska godhetsvänster brukar som bekant bli skogsgalna om någon antyder att vi inte kan ha fri invandring. Trots att självaste Jonas Sjöstedt gång på gång har sagt att det inte är möjligt.

För att inte än en gång nämna Kommunistiska partiet:

http://proletaren.se/ledare/stoppa-strutsmentaliteten

Borgaralliansens och Miljöpartiets överenskommelse år 2008 om en i praktiken fri arbetskraftsinvandring till Sverige även från resten av världen. Och Alliansens och Miljöpartiets migrationsöverenskommelse 2011 där Reinfeldtfalangens extrema nyliberalism för att återskapa ett låglöneproletariat i Sverige förenades med en småborgerlig idealism inom Miljöpartiet vars dröm om en gränslös värld med fri invandring får förödande konsekvenser i den faktiska värld vi lever i.

Herre Gud, om småbrudarna skulle höra ett tal av Kommunistiska partiet! Vad det skulle gastas och gapas och skrikas åt ”rasisterna” då! Hur många ”up your ass-fingrar” skulle inte då flyga rakt upp i luften!

De skulle skrika Annie Lööw sönder och samman när hon berättar att hon vill sänka skatterna för höginkomsttagare. De skulle behandla Stefan Löfven på samma sätt när han meddelar att han vill skärpa invandringen.

(Medan poliserna vaggar fram och tillbaka, gungar på hälarna och kniper ihop munnen. Eller?)

Men det där med logik är förstås inte godhetsvänsterns paradgren.

Som sagt, småbrudarna lyssnade inte ens. Trots att de rimligen borde ha hållit med om mycket av det som sades.

Däremot skrek de, och gapade, och skanderade remsor, och gjorde fingret åt fotografen, det ena eller det andra. Eller också gick de ”all-in” och gjorde fingret med båda händerna. Samtidigt. Och så skrek de lite till.

(Jag fick faktiskt associationer till TV-klipp från 1960-talet där tonårstjejer skrek rakt ut och storgrät och triggade sig själva – och varandra – när popgrupper som Beatles uppträdde. Själva musiken kunde de förstås knappast höra. Undrar om det är några liknande psykologiska mekanismer som kommer till uttryck här?)

I ett hörn snett bakom talarna stod två dialogpoliser och tryckte.

Det var en alltigenom bedrövlig syn, från början till slut.

https://www.expressen.se/kvallsposten/just-nu-alternativ-for-sverige-mots-av-stor-motdemonstration-/

En person skadades i Malmö när han fick ett ägg kastat mot sig. Det träffade ansiktet. Han bar glasögon och fick ett mindre sår i ansiktet. Mannen var en av åhörarna som kommit till Stortorget för att lyssna på AFS, Alternativ för Sverige.

*

Stämningen i Malmö blev efterhand blivit mer hotfull. En mindre grupp motdemonstranter samlades i en klunga och omgavs av poliser.

Sympatisörer till AFS fick skydd av poliser när de efter valmötet lämnade Stortorget. Samtidigt hindrade polis hundratals motdemonstranter att följa efter dem.

I samband med detta har en anmälan om försök till våld mot tjänsteman upprättats.

– Det är någon som ska ha försökt slå en polis med en flagga, säger Calle Persson.

Ser man på. Det urartade tydligen ändå efter sändningen och polisen tvingades att rycka in. Hade det hjälpt om småbrudarna hade tystats ned i ett tidigare skede, innan de hann elda upp sig tills det gick överstyr?

Än värre är att det hela faktiskt var ett angrepp mot demokratin. Om man ska hårdra det, är det uppenbarligen så att ett gäng rabiata småbrudar självsvåldigt får bestämma vem som ska ha rätt att uttrycka sina åsikter i det offentliga rummet.

Att vänsteraktivister dessutom tar sig friheten att kasta föremål eller använda tillhyggen är heller ingen nyhet.

Det spelar ingen roll att minst 90-95 % av de svenska väljarna decennium efter decennium med all önskvärd tydlighet visar att de inte vill ha det tidigare kommunistpartiet vid makten, än mindre deras mer extrema varianter. Och att de som sympatiserar med gapiga tonårstjejer antagligen kan räknas i promille.

Men varför låter man dem då hållas???

Jag kan inte se det på annat sätt än att polisen i både Malmö och Lund har tillåtit lagbrott:

https://polisen.se/om-polisen/polisens-arbete/demonstrationer/

Vilka brott kan jag göra mig skyldig till om jag förstör eller hindrar en demonstration?

Om du stör en demonstration med våldshandling, oljud eller annat dylikt sätt, kan du göra dig skyldig till brottet störande av allmän sammankomst.

För övrigt undrar jag vad det sänder för signaler till de här patetiska småbrudarna när de upptäcker att de får sin vilja fram bara de skriker tillräckligt högt.

De inbillar sig att de till och med kan upphäva lagakraftvunna domar. Vi såg exempel på det när Elin Ersson vägrade att sitta ner i ett flygplan och därigenom trodde att domstolsbeslut om utvisning automatiskt skulle rivas upp. Herre Gud … Ett annat exempel är manifestationerna där Ung Vänster lurade afghanska män utan asylskäl att myndigheterna skulle ändra sig och ge dem uppehållstillstånd, om de bara sittstrejkar på något torg i Stockholms innerstad länge nog. Herre Gud vilka patetiska lirare …

Som sagt, det känns inte alltid så hoppingivande att bo i eller i närheten av Malmö.

Och att se en stor skara av allt att döma testosteronstinna polismän låta sig hunsas av gällt skrikande tonårsbrudar och passivt låta dem begå lagbrott inför tusentals tittare gjorde verkligen ingenting bättre.

*

I går när jag gick en morgonpromenad kände jag plötsligt omisskännlig röklukt. När jag närmade mig min sons gamla mellanstadieskola visade det sig att en större barack hade brunnit ner till grunden. Den ligger för övrigt granne med matsalen där jag hade tänkt gå och rösta i morgon – om den inte blivit rökskadad.

Det känns inte så där jättetryggt.

 

 

 

 

 

 

Annonser

1 kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.